112’yi talep eden rakipler savurmuştu, 9 ay hapis cezasına çarptırıldı

112'yi talep eden rakipler savurmuştu, 9 ay hapis cezasına çarptırıldı

112 Acil Çağrı Merkezini götüren Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan doktor ve asistan hekimler için ‘Onları geberteceğim, hastaneyi havaya uçuracağım’ sözleriyle tehdit eden şahsı 9 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca şahsın, 9 bin 200 TL karşı vekalet ücreti ve bin 248 TL de ücret maliyeti ödemesine karar verildi.
Edinilen bilgiye göre, 5 Kasım 2022 tarihinde RB isimli şahsı 112 Acil Merkezini hatıraları hatıralarını gördükleri Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan doçent doktor Çağrı ve asistan hekimler için ‘Onları geberteceğim, hastaneyi havaya uçuracağım’ söylemleri ile tehditler savurdu. Daha sonrasında koruyuculara giden ve tehditlerine devam eden şahsa kolluk kuvvetleri müdahale etti. HEKİMSEN tartışma görüşmeleri hukuki süreci başlattı. Karara varan davada 9 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılan şahsın, 9 bin 200 TL karşı vekalet bedeli ve bin 248 TL de yargılama bedeli ödemesine karar verildi.
HEKİMSEN tarafından ilgili sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, “Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan doçent doktor hocamızı ve asistan hekimlerimizi 112 Acil hattını ölüme ‘Onları geberteceğim, hastaneyi havaya uçuracağım’ sözleriyle tehdit edip yürütme yürütmek üzere gelen şahsa başlattığımız dava organı, 9 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmıştır. 9 bin 200 TL karşı vekalet ücreti ve bin 284,5 TL maliyet bedeli ödemesine karar verildi” ifadelerine yer verildi.

Exit mobile version