2 liselinin hayatını kaybettiği scooter kazasına tutuklama!

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde, otomobiliyle çarptığı scooterdaki iki lise öğrencisinin ölümüne neden olan sürücü tutuklandı.

2 liselinin hayatını kaybettiği scooter kazasına tutuklama!

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde, otomobiliyle çarptığı scooterdaki iki lise öğrencisinin ölümüne neden olan sürücü tutuklandı. Olay önceki gün meydana gelmişti. Yolun karşısına geçmeye çalışan Ada Kayahan ile Mahmut Yağız Balcı'nın bulunduğu scootera otomobil çarpmış, iki genç hayatını kaybetmişti. Antalya'da scooterdaki 2 gencin ölümüne neden olan otomobil sürücüsü tutuklandı.

Antalya'da lise öğrencileri Mahmut Yağız Balcı (18) ile Ada Kayahan'ın (17) öldüğü kazada, ikilinin bulunduğu elektrikli scootera çarpan sürücü Muhammed Can Gülmez (23) tutuklandı. Gülmez'in ifadesinde, “Aniden önüme çıktılar, duramadım” dediği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Kaza, 22 Ekim akşam geç saatlerde, Portakal Çiçeği Caddesi'nde meydana geldi. Üniversite sınavına hazırlanan lise öğrencileri Mahmut Yağız Balcı ile Ada Kayahan, dershaneden çıktıktan sonra arkadaşları ile buluşup yemek yedi ve evlerine gitmek için elektrikli scootera bindi. Balcı'nın kullandığı scooter, süratli olduğu iddia edilen Muhammed Can Gülmez idaresindeki 07 BBS 63 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle Balcı ve Kayahan, yola fırladı. İhbarla gelen sağlık ekiplerince özel bir hastaneye kaldırılan 2 arkadaş, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Çocukluk arkadaşı oldukları öğrenilen Balcı ve Kayahan'ın cenazelerini almak için dün Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gelen yakınları uzun süre gözyaşı döktü. Kayahan'ın cenazesi Manavgat ilçesi Ahmetler Mahallesi'nde, Balcı'nın cenazesi ise Kurşunlu Mezarlığı'nda defnedildi.

'ANİDEN ÖNÜME ÇIKTILAR'

Kazanın ardından gözaltına alınan sürücü Muhammed Can Gülmez, polis merkezindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Buradaki işlemleri tamamlanan Gülmez, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gülmez'in ifadesinde, “Aniden önüme çıktılar. Frene basmama rağmen kurtaramadım, çok üzgünüm” dediği öğrenildi. Kazanın ardından çekilen fotoğraflarda Gülmez'in aracının ön kısmına çarpmanın etkisiyle skuterin parçasının saplandığı görüldü.

ALANYA'DA BİR TURİST ÖLMÜŞTÜ

Antalya’nın Alanya ilçesinde geçen ağustos ayında meydana gelen kazada ise otomobil ile elektrikli scooter çarpışmış, scooter kullanıcısı İran uyruklu Farzan Parsaei (31) hayatını kaybetmişti. 

Exit mobile version