Aksaray’da ölen soruşturma soruşturmasında doktor ve hastane müdürü tutuklandı

Aksaray'da ölen soruşturma soruşturmasında doktor ve hastane müdürü tutuklandı

Aksaray’da 2 gün önce doktor arkadaşının yaşadığı rezidansın 7. görevini atarak hayatını kaybedenlerin soruşturmasında doktor arkadaşı ve hastane müdürü tutuklandı. Özel operasyon düzenleyen polis ekipleri, bilgisayar ve bazı belgelere el koydu.
Olay, 24 Mayıs’ta sabahın erken saatlerinde Ereğli Kapı Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda bulunan Yıldırım Rezidansta yaşandı. Edinilen izlenime göre, şehirde sağlık hizmeti veren Özel İnova Hastanesi doğan yoğun bakım hizmetinde görev yapan yeni görevli Saliha Tuncel (25), iddiaya göre erkek arkadaşı olan ve yine aynı hastanede görev yapan Uzman Doktor H.İ.A.’nın (43) Yıldırım Rezidansın 7. kattaki dairesinin balkonundan kendini aşağıya attı. Genç resim rezidansın 1. kattaki balkona düştü. Olayı fark eden çevredeki durum durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirildi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kanlar içindeki genç hemşireye ilk müdahaleyi olay yerinde yapan sağlık ekipleri Saliha Tuncel’in hayatını kaybettiğini kaydetti. Olay yerinde geniş kapsamlı inceleme yapan polis ekipleri doktor ve çevredeki görevliler ifadelerine başvururken, genç kadının cansız vücudu otopsi yapılmak üzere Hastanede Aksaray Eğitim ve Araştırma morguna kaldırıldı.

Doktor ve hastane müdürü gözaltına alındı
Olayın ardından geniş çaplı araştırmayı başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri İnova Hastanesi Müdürü Çiğdem Ö. ve genç kadının erkek arkadaşı H.İ.A.’yı evlerine yapılan operasyonla genç kızı intihara teşvik iddiasıyla gözaltına alındı. Gözaltına alınan doktor ve hastane müdürü sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürülürken emniyetteki sorguları halen devam etmektedir.

“Kızımı öldürdüler, bu kadın cinayeti”
Morg ön basın mensuplarına olayı anlatan baba Salim Tuncel, “Benim evin evinin yatak odasına kadar giriyorlar. Orada ne oldu Bilmiyorum. Sonradan gitmişler, hamileliğimin ömrünün artık nasıl bir resimlerini göstermişlerse İbrahim bey ile resimlerini bütün organı ifşa görmüşler. Zaten o günde çıkışını almış, kullanmıştı. En son İbrahim bey ile niyetimiz için gitti. Evde ne oluyor ne bitiyor bu konuda hiçbir malumatımız yok. Çocuğum aklı başında bir çocuk. Herkesin tanıdığı çocuğumu. Kendini atacak bir yapıya sahip çocuk değil. 7. kattan hangi cesaretle kim atlar? Bana göre baba olarak bu kadın cinayetini. Koskoca insanlar 25 yaşındaki kız çocuğu ile mi uğraşıyorlar? Hastanede resimleri neden ifşa ediliyor. Evine neden haneye tecavüz yapılıyor. Çiğdem, Türkcan ve hastane başhekimimi benim gölgenin evine gelmişler. Benim kız da korkusundan arkadaşına anlatıyor. O da polise git demiş ama işletmek, ‘sabah kullanmaya gerek yok’ demiş. Hastaneye bir varıyor ki banyonun bütün resimlerini ifşa ediyorlar. Artık nasıl bir resim ben de bilmiyorum” dedi.
Aksaray Adliyesine gelen baba Salim Tuncel burada da olayı devletini takip ettiğini belirterek, “Devletimiz takip ediyor. Kızımı öldürdüler, bu kadın cinayetini. Bu kadar şifreleyeceğim. Herkesin parasına puluna güvendi ve çocuğumu tuttu. En son Salı günü görüştük. Hatta Pazar günü buluşmaları nedeniyle akşam gelecekti yaşamakla gezmeyi yaşamayı seviyorum” diye konuştu.

Baba Tuncel sosyal medyadan yalvardı
Baba Tuncel’in sosyal medyadan yaptığı paylaşımda ise, “Ben kadın cinayeti cinayeti Saliha Tuncel’in koruyucusuyum. Adalet için bana yardım edin, Aksaray İnova Hastanesinde yüzünüa kumpas kurup katlettiler. Herkese sesleniyorum. Tüm Türkiye’nin adaleti için banyosunun katillerini bulun. Size yalvarıyorum. Kızımın adaleti için kadın cinayetine dur diyelim. Katiller kolunu sallayarak ve ben zenginim dilerek gezmesin” paylaşımında bulundu.

Exit mobile version