Annelerin en zor anları: Acı feryatlar yürekleri dağladı

Annelerin en zor anları: Acı feryatlar yürekleri dağladı

Kocaeli’nin Gebze ilçesi bir yaya ile 4 çocuğun hayatını kaybettiği servis kazasına ilişkin bugün olay yeri yapıldı. Olay yerine gelen aile, midibüsün devrildiği yerde oturarak gözyaşı döktü. Kızı Esma Nur’u feci kazada kaybedenler anne ise “Kimseye hakkını helal ediyorum. Ellerim yarım kaldı. Ellerine kurban olurum kuzum” diyerek ağıt yaktıktan sonra baygınlık yakaladı.
Yavuz Selim Mahallesi Fikri Altıok Caddesinde 9 Kasım 2021’de meydana gelen kazada, Emlak Konutları Anadolu Lisesi öğrencilerini taşıyan Mehmet Ö. İdare içindeki 41 P 0860 plakalı servis midibüsü önce Birsen Giriş (51) isimli yayaya çarpıp ardından takla atarak dereye uçmuştu. Kazanın ardından serviste bulunan 21 kişi ve servisin çarptığı yaya yaralanarak elle kaldırılmıştı. Hastanede servisin çarptığı Birsen Giriş’in yanı sıra öğrencilerden Mert Efe Akıllı (14), Rabia Üst (14), Esma Nur Avcı (13) ve Ege Yılmaz (15) tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Şoförün kanında 3 çeşit gördüğü madde vardı
Sürücü Mehmet Ö., tutuklu yargılanmasının ardından çıkarıldığı mahkemece “taksirle birden fazla mezar ölüme ve yaralanmasına sebep olmaya” suçundan tutuklanarak hapse gönderilmiş ve sürücü Mehmet Ö.’nün öğrenci servisi kullanması için belgelerinin yeterli düzeyde ortaya çıkmadığı ortaya çıktı. Sanığın kanında ise metamfetamin, amfetamin isimli görsel nesnelere ve narkotik benzeri bir ağrının yanında olan tramadol isimli maddeye rastlamıştı. Mahkeme için yarattığı heyet tarafından, etkisi madde etkisi olan sürücü Mehmet Ö.’nün emniyetli bir şekilde araç sevk ve idare sonucuna kanaatine varmıştı. Öte yandan kazaya karışan midibüsün ikiz plaka olduğu tespit edilmişti.

“Ellerim yarım kaldı”
Bugün olay yerinde trafik bilirkişisi, makine mühendisi ve ceza hukukçusu bilirkişiler anında yapıldı. Olay mahalli gezilerek, pazar beyanı alındı. Keşif mahalline gelen hanedanlığı de midibüsün devrilen yerinde oturarak ağıt yaktı. Vefat eden Esma Nur Avcı’nın annesi Zeynep Avcı’nın yaktığı ağıtta, “Ölmezsem sağ göçmenlerim iki elim yakalarında olacak.

“Tedavilerimden dolayı özel hayatım yok”
Feci kazadan yaralı olarak kurtulan ama tedavilerine devam eden Furkan Can Öztürk (16) yaşadığı süreci anlattı. Öztürk, “Kaza elektrik beynimden 3 kez operasyon gücü. Sırtımda platin var, 8 vida var. Kazadan sonra pek dışarı çıkamıyorum. Hala tedavilerim devam ediyor. Tedavilerimden dolayı özel hayatım yok, pek bir şey yaşayamıyorum. Hep evdeyim. Kazadan dolayı okula gidemediğimden sınıf tekrarı Yaptıkları.Ben de sınıfı tekrarı yapmamak için açık liseye geçtim.Şu an 10.sınıftayım.Tedavi sürecini beni yıpratıyor Fanatik bir Galatasaraylıyım.Maçları kaçırmamaya çalışıyorum.Bu sene statta maç izlemek isterim” dedi.

“Bir kişinin kusurlu hareketinden kaynaklı bir kaza değil bize göre, pek çok şüpheli var”
Hayatını kaybedenlerin ve yaralanan öğrenci ailelerinin avukatı Arda Yamanlar, “9 Kasım 2021’de meydana gelen trafik kazasında vefat eden öğrencilerin ve yaralıların ailelerinin avukatlığını yapıyorum. , beyanlarımız alındı.Rapor bekleyeceğiz.Bizim mahkemeden ilk gittiğimizden beri talebimiz şu şekilde oldu;bu kaza münferit bir kişinin kusurlu hareketinden kaynaklanan bir kaza değil bize göre. Koruma var Milli eğitim denetiminin yeterince yapmamasından kaynaklı sorumluluklar var. Yine diğer kamu idarelerinin yükleri var. Servis aracının sahibi ve firma sorumluluğu var. cezaları almalarını talep ediyoruz” diye konuştu.

Exit mobile version