Arnavutköy’de telefoncuyu soyan hırsızlar kendini fark eden esnafın üzerine araç sürdü

Arnavutköy'de telefoncuyu soyan hırsızlar kendini fark eden esnafın üzerine araç sürdü

Arnavutköy’de bir telefoncu dükkanını gözlerine kestiren hırsızlar, kepengi kırarak girdikleri işyerlerini 1 dakika içinde boşalttı. Aynı cadde üzerinde esnaf olan bir kişi hırsızlarını durdurmaya çalışmak istemekce araç altında kalmaktan son anda kurtuldu. Yaşayanlar güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.
Olay, geçen gece saat 04.30’da Boğazköy İstiklal Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, ticari bir araç caddesinde ilerleyen hırsızlar telefoncu dükkanını gözüne kestirdi. Demir levyeler ile kepengi ve sonraki kapısı kırarak işletmeye giren hırsızlar yaklaşık 1 dakika içinde işyerinde bulunan 300 bin TL’lik telefonu ve nakit parayı alarak kaçmak istedi. Aynı cadde üzerinde fırın işletmeden bir kişi farklılaşarak durmaya çalıştı. Hırsızlar esnafın üzerine araç sürerek kaçtı. Hırsızların o anları güvenlik kamerası tarafından görürken, polis her yerde kaçan hırsızları arıyor.

“Çok organize şekilde gelmişler, akraba komşularımıza saldırmışlar”
Hırsızların girdiği cep telefonu mağazası işletmecisi Murat Baba, “Ben düşmanlarında şok yaşadım gerçekten hayatta ilk defa böyle bir ağ geçidi, bizim işyerimize giriş çıkışları çıkış 45 saniye. Biz ilk defa böyle bir şeyle karışmış kar maskeleri ve eldivenleri vardı levhası kapalı bir otomobil ile görünmüşler herhalde oda çalıntı bir araç. Çok organize şekilde yapmışlar onu bizim yaklaşık 300 bin TL’lik zararımız var. Bizim esnaf komşumuz onları durdurmaya çalışıyor, onlarda çekip silah arabayı üzerine sürerek kaçmışlar. Bundan sonra ne gördüklerini bilen her yerde kamera var bazı komşularımız 24 saat açık ama yine hırsız girmiş gerçekten çok ilginç. Yetkililerden yardım istemek çok büyük bir zararımız var o gece gitmekte olan varlıkları kalmalı bu nedenle kasamızı ve cihazlarımızı toplamadık” kullanmak kullandı.
Yan dükkanda bulunan koruyucun hırsızları yuvalarını istedikleri esnada üzerine araç sürülerinek kaçan fırıncının abisi olan Nedim Aslan ise, “Gecenin üzerindeki karanlığın üzerindeki telefoncu dağarcığına çalışan hücreleri farklılaştırarak dışarı çıkmış. Onlara kimsiniz diye bağırdığında levyeyle kardeşimin üzerin yürümüşler ve arabayı üzerine sürerek kaçmışlar. Biz burada esnafız, başka bir esnaf arkadaşımızın malını korumak için böyle bir davranış yapınca kaçmışlar. Daha önce buralarda böyle bir olaya denk gelmemiştik. Biz 24 saat açığız gece saatlerinde özellikle devriyelerin odaları bizim açımızdan çok daha iyi olacaktır” Şeklinde konuştu.

Exit mobile version