Bahçeye giren tavuk cinayeti cinayeti işlendi:

Bahçeye giren tavuk cinayeti cinayeti işlendi:

Kocaeli’de bahçeye giren tavuk operasyonu iki aile arasında çıkan kavgada bir gencin mahkemesiyle ilgili tutuklu bulunan 3 sanığın duruşması görüldü. Savunma yapan sanıklardan İlyas M., “Olaydan sonra evden yağmalandı, yakıldı. Ailem şehri götürmek zorunda kaldı. Tahliyemi istiyorum” dedi.
Cumhuriyet savcısı mütalaasında sanıklardan 12 görevli 18 hücreye kadar hapishane, bir diğer sanığa ise müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.
İzmit’te 8 Ocak 2022’de meydana gelen olayda, Oğuzhan İpek’in (25) tavuklarının komşularının bahçesine giren iki aile arasında kavga çıktı. Oğuzhan İpek’in, abisi İlyas M. ile kavga gördüğünü gören Yusuf MM, Oğuzhan İpek’i bıçaklayarak ölümüne sebep olmuştur. Olayla ilgili gözaltına alınan 8 şüpheliden 3’ü tutuklanarak, hapse gönderilmişti.

“Abimi koruma amaçlı bıçak davetim. Kastı bir şey yapmadım”
Açılan davanın ikinci duruşması Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde izlenmeye devam etti. Duruşma evinde tutuklu sanıklar İlyas M. (28), Yusuf MM (19), Ömer ED (20), taraf avukatları ve bakıcıları hazır bulundu. Pişman olduğunu söyleyen Yusuf MM, “Annem ve babam darp edilince polisi gittiğinde yardım istedim. .

“Olaydan sonra evden yağmalandı. Ailem şehirden ayrılmak zorunda kaldı”
Savunma yapan İlyas M., “Oğuzhan’ın annemi veı dövdüğünü kendilerinde işteydim. Duyduğum anda polisi devletlerinden, devletimden yardım istedim. Hiçbir silaha elimi sürmedim. Küfürleri söylememe rağmen babam ses vermedim. Önden uzaklaşması için taş attı ve boğuştuk. Aramızda yaşanan kavga sırasında ben yere düştüm. konuştu.

“Suç benim üstümde kalmak üzere”
Suçsuz olduğunu söyleyen Ömer ED, “17 çocuk mağdurum, suçsuz yerde yatıyorum. Suç benim üstüme kalmak üzere” dedi.
Maktulün annesi Hayriye İpek ise “Tüm sanıklardan şikayetçiyim, cezalandırılmalarını istiyorum. Tavuk için adam vurulmaz. Ömer’in oğluma karşı bir eylemini yürüten, götüren olay yerinde.

3 sanığa ayrı ayrı ceza istendi
Cumhuriyet savcısı mütalaasında Yusuf MM ile İlyas M.’nin “Haksız tahrikle kasten öldürme” suçundan 12 kişinin 18 yaşına kadar hapis cezasına çarptırılmasına, Ömer M.’nin ise “Kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Exit mobile version