Başkentte sağnak ve dolu etkili oldu

Başkentte sağnak ve dolu etkili oldu

Ankara’da akşam saatlerinde başlayan sağnak nedeniyle trafikte zaman zaman durma noktasına gelirken, Sincan, Yenimahalle ve Etimesgut ilçelerinde bazı işyerlerini su bastı.
Ankara’da akşam yemeklerini bastıran sağanak yağmur hayatını olumsuz yönde etkileyecek. Su birikintileri nedeniyle araçlar su altında kalırken bazı dükkan ve işyerlerini su bastı. Su birikintilerinin içinde kalan araç sahiplerinin canlarını elden çıkarmak kurtarıldı. Ankara’nın Sincan, Etimesgut, Yenimahalle ve Çankaya ilçelerinde etkili olan sağnak yağmur hayatını olumsuz etkiledi.
Çankaya ilçesi Ankara Bulvarı üzerinde bir araç çöken yola düştü. Eskişehir Ümütköy köprüsü altında bulunan mazgalların tıkanması sonucu yol göle döndü. Eskişehir merkez istikametine uzun süre trafiğe kapatıldı. Çöken yol içinde kalan araç sahibini ve su birikintisi içinde mahsur kalan askerlerin kurtarılması için itfaiye ekiplerine haber verildi. Araç içinde mahsur kalan itfaiye ve belediye ekipleri tarafından kurtarıldı.
Sincan de caddeler, su kaplandı. Cadde üzerinde bulunan birçok işyerini su bastı. Dükkanlarını su basan kendi imkanlarıyla suyu tahliye etti.
Ankara’nın Sincan, Etimesgut, Yenimahalle ve Çankaya ilçeleri su birikintilerinden oluşan cadde ve sokaklarında Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı kepçe ve Kar küreme araçları tahliye etti. Vatandaşlar bu işlemin her sene geçtiğini belirtirken yetkililerden çözüm istedi. Ayrıca yardımın geçildiğini ve ekipmanların yetersiz olduğunu dile getirdi.

Exit mobile version