Bu fotoğrafı çektirdikten sonra sadece 10 dakika sonra yaşanan facia

Bu fotoğrafı çektirdikten sonra sadece 10 dakika sonra yaşanan facia

Afyonkarahisar’da dün yaşananlar ve 4 kişi boğularak öldü piknik faciasında hayatını kaybeden 2 kişi kuzenler ve faciadan sadece 10 dakika önce olayın geçtiği yerde fotoğraf çektikleri ortaya çıktı.
Olay, dün sabah erken komşusu Sandıklı ilçesi Akdağ Tabiat Parkı’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Hocalar Lisesi’nde gördükleri lise son sınıf öğrencilerinin öğretmenleri ile birlikte yıl sonu pikniği için tabiat parkına geldi. Gençlerden biri burada bulunan göletin üzerindeki köprüye ulaşmak için fotoğraf çekmek istedi. Bu ismi bu sırada öğrenilmeyen genç mesleğini kaybederek gölete düştü. Bunu gören arkadaşı Mehmet Can Küçükoğlu ile Ramazan Aydın suya atladı. Ancak onlar da boğulmaya başlayınca bu defa içlerinden, kullanıcı içerikleri sunan servisin şoförü olduğu belirtilen Yusuf Keser ve Halil Erkan’da suya attı. Ancak onlarda boğularak suda kayboldu.
Olayın ardından çevredekilerin haber vermesi ile bölgeye gelen AFAD ve Konya İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği Kurbağa Adamlar sevk edildi. Bölgeye gelen ekipler yaptıkları çalışma ile üremeyi yitiren 4 kişinin cansız bedenlerini çıkardı.

Kuzenler ölmeden önce son kez aynı fotoğraf karesinde bir araya geldi
Sandıklı Devlet Hastanesi’nde bulunduğu otopsiyi takiben faciada yaşamını yitirenlerin cansız bedenleri aileleri teslim edildi. Olayda hayatını kaybeden Mehmet Can Küçük ile servis şöförü olan kuzeni Ramazan Aydın, Hocalar ilçesine bağlı Davulga köyünde bulundu. Cenazede gözyaşları adeta selin üzerine, faciada hayatını kaybeden iki kuzenin ise ölmeden sadece 10 dakika önce suya düşen boğulma tehlikesi geçiren arkadaşları ile fotoğraf çektikleri ortaya çıktı. Olayda kurtulanların isimleri açıklanmazken, oradan ayrılan iki kuzen ise ölmeden önce son kez aynı kare fotoğrafında bir araya geldi.

“Aralarında para toplayarak veda yolculuk düzenlemişler”
Davulga Köyü Muhtarı Süleyman Çakır, genç yaştaki kızını kaybettiği için evlat bakış açısının ne iyi olduğunu gözyaşlarını ile anlatarak, “Duyumumuza göre bu çocuklar lise son sınıf öğrencileri oldukları için aralarında para toplayarak veda gezisi düzenlemişler, köydeki şoför arkadaşa ricada bulunmuşler. Gölün etrafındaki bir gencin ayağı kayarak göle düştü. Sonra onu çıkarmak için bir arkadaşı daha girdi. Sonra diğerlerini kurtarmak amacı ile göle atmış. İlk iki düşen çocuklar kurtulurken, diğerleri de hayatını kaybetti. Bir öğrenci ve 1 memuru köyümüzdeki akrabaları bunlar. Çok üzgünüz” dedi
Öte yandan, ayrıntılı fotoğrafta ise olayda kurtulan ve sona erenlerin korumaları aşarak göletin taşkın duvarının üstüne çıktıkları gözlendi.

Exit mobile version