Bursa’da sokakta öldürülen şahsın şüphelisi üvey oğlu çıktı

Bursa’da sokak arasında bıçaklanmış halde bulunan erkek cesedinin şüphelisi üvey oğlu çıktı.

Bursa’da sokak arasında bıçaklanmış halde bulunan erkek cesedinin şüphelisi üvey oğlu çıktı.

18 yaşındaki şüpheli ifadesi alınmak üzere gözaltına alınırken, babanın cesedi Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

BURSA'DA SOKAKTA ÖLDÜRÜLEN ŞAHSIN ŞÜPHELİSİ ÜVEY OĞLU ÇIKTI
BURSA’DA SOKAKTA ÖLDÜRÜLEN ŞAHSIN ŞÜPHELİSİ ÜVEY OĞLU ÇIKTI

Olay, Osmangazi ilçesi Küçükbalıklı Mahallesi Muhittin Kırcal Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sokak arasında gece saat 01.00 sıralarında yerde hareketsiz yatan kişiyi görenler durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri, Murat Tok (43) olduğu belirlenen kişinin hayatını kaybettiğini belirledi. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları sonrasında bıçaklanarak öldürüldüğü tespit edilen Tok’un cesedi incelenmek üzere Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yürütülen soruşturmada, Tok’a ait araçla üvey oğlu D.A.G. (18) arasında kavga çıktığı, şüphelinin cinayetin ardından kaçtığı tespit edildi.

Şüphelinin ifadesinde, üvey babasının uyuşturucu kullandığını, annesiyle arasında sorun olduğunu ve kız kardeşlerine de rahatsızlık verdiğinden dolayı Murat Tok ile konuşmak için bir araya geldiğini ve önce onun bıçak çektiğini, elinden bu bıçağı aldıktan sonra olayın gerçekleştiğini iddia etti.

Konuyla ilgili polis ekiplerince devam ediyor.

 

Bursa, Türkiye’nin Marmara Bölgesi’nde yer alan bir il ve en kalabalık dördüncü şehridir. 2022 itibarıyla 3.194.720 nüfusa sahiptir. Şehir, 40° kuzey enlemi ve 29° doğu boylamı arasında Güney Marmara bölümünde konumlanmıştır. Bursa, Marmara Denizi’nin kuzeyinde Yalova, kuzeydoğuda Kocaeli ve Sakarya, doğuda Bilecik, güneyde Kütahya ve batıda Balıkesir illeriyle çevrilidir.

Bursa, hem ekonomik açıdan gelişmiş bir şehir olması hem de doğal ve tarihi zenginlikleriyle önem taşımasıyla dikkat çeker. Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş dönemine ait birçok tarihi eserin Bursa’da bulunmasının sebebi, şehrin Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti olmasıdır. Bursa, alışveriş merkezleri, parkları, müzeleri ve çarşısıyla bölgede öne çıkar. Ayrıca Bursa, Marmara Bölgesi’nde İstanbul’dan sonra en büyük ikinci şehirdir ve Türkiye’nin önemli sanayi kentlerinden biridir. İhracat açısından da önemli bir rol oynamaktadır.

Bursa, Türkiye’nin en büyük sanayi kenti ve otomotiv üretim merkezi olarak bilinir. CNN International tarafından “Türkiye’nin Detroit’i” olarak adlandırılmıştır. Bursa’da Tofaş-Fiat, Renault, Peugeot, Karsan, TOGG, Bosch, Cobra Güleryüz ve Akia otobüs fabrikaları gibi önemli otomotiv şirketleri bulunmaktadır. Ayrıca binek ve ticari araçların yan sanayi ve yedek parça fabrikalarının büyük bir kısmı da Bursa’dadır. Bursa’nın otomotiv sanayisi, TOFAŞ tarafından şehir merkezine yapılan TOFAŞ Anadolu Arabaları Müzesi ile de simgelenir.

Tarihi açıdan bakıldığında, Bursa’nın bilinen en eski arkeolojik kalıntıları Yenişehir yakınlarındaki Menteşe Höyüğü ve Orhangazi yakınlarındaki Ilıpınar’da bulunmaktadır. Bu kalıntılar yaklaşık 7.000 yıl öncesine kadar uzanmaktadır. Bursa ve çevresinde MÖ 4000’li yıllardan itibaren çeşitli yerleşimler olduğu bilinmektedir.

Exit mobile version