Damadını öldüren kayınpederin yargılanmasına devam edildi

Damadını öldüren kayınpederin yargılanmasına devam edildi

Küçükçekmece’de damadını hareket ettirirken bıçaklayarak öldüren kayınpederin yargılandığı davaya devam edildi. Sanık avukatının müvekkili için akli yolculuğun yerinde olup olmadığına dair rapor duruşmada, mahkeme sanığın 3 hafta gözetim altında saklama kararı verdi. Babasının akli yolculuğunun yerinde olduğu, yaşadığı kızı, cezasını çekmesini istedi.
İstanbul Küçükçekmece’de 22 Eylül 2022 tarihinde tartıştığı damadı Volkan Çubukçu’yu elinde tuttuğun bıçaklayarak öldüren Turhan Ketenci’nin yargılandığı davaya devam edildi. Küçükçekmece 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Volkan Çubukçu’nun eşi Meral Çubukçu, annesi ve babası giderken, tutuklu sanığı Turhan Ketenci’nin yanında sanığın akrabaları ve avukatlar da hazır bulundu. Duruşmada mahkeme sanığın tutukluluk halinin devamına hüküm giyme, sanık avukatları müvekkilleri için cezai ehliyetinin olup olmadığı hakkında ayrıntılı doktor raporu istedi. Bunun üzerine mahkeme heyeti, sanık Turhan Ketenci’nin 3 hafta boyunca Bakırköy Prof.

“Delinin böyle bir şey yapamayacağı aşikar ortadır”
Rapor istenmesine karşı çıkan müştekinin babası Mustafa Çubukçu, “Savunmamızı yaptık ve karşı tarafa ceza vermek istedik. Karşı taraflı avukatı ısrarla, ‘Müvekkilim delidir, tam heyet belgesi verilmemiş, bir iki tane doktor cezasıi ehliyeti vardır gibi bir alt yazı vermişler. Ona istinaden diğer doktorların rapor vermesini istiyoruz’ dedi. Israrla beyan ediyor, uğraştırıyorlar. Karşı taraf, bunları beraberinde getirmekle aynı iş yerinde yaptığı 3.5 yıllık zaman diliminde asla beklemiyordu. Planlayarak ve tasarlayarak bu cinayeti işlemiştir, benim kapımda işlemiştir. Buna istinaden delinin böyle bir şey yapamayacağı aşıkar ortadır. Artık kanuna ve adalete güveneceğiz” dedi.

“Ben babamın cezasını çekmek istiyorum, hiçbir şey yoktu”
Duruşmanın ardından öldürülen Volkan Çubukçu’nun babası ve eşi karara tepki gösterdi. Katil zanlısı Turhan Ketenci’nin kızı Meral Çubukçu, babanın akli yolculuğunun yerinde olduğunu belirterek, “Babamın cezasını çekmesini istiyorum. Benim binaları hiçbir sorunu yok, sadece sinir hapı kullanıyordu, onun dışında yok. Tutukluluğun devamına karar verildi, 3 haftalık gözlem altında tutulacak. Daha sonra hakkında rapor tutulacak. Onun öyle bir raporunu alacağı, çünkü kendisi deli değil. Eşim bunu hak edecek bir şey olmadı” diye konuştu.

Exit mobile version