Diyarbakır’da evlat gözetimindeki anne, Anneler Günü’nde evlediğinin teslim olduğu haberini aldı

Diyarbakır'da evlat gözetimindeki anne, Anneler Günü'nde evlediğinin teslim olduğu haberini aldı

Diyarbakır annelerinden Esmer Koç, Anneler Günü’nde evlediğinin teslim olduğu haberini aldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, müjdeyi Anneler Günü’nden önce yaparak, “Evlat nöbetinde bir buluşma daha gerçekleşir” dedi.
İçişleri Bakanlığı düzenlemesinde, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yürütülen ikna çalışmalarını gerçekleştirmek, PKK terör yönetiminden kaçan bir örgüt mensubu daha teslim oldu.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, müjdeyi Anneler Günü’nden önce yaparak, “Evlat nöbetinde bir buluşma daha gerçekleşir” dedi.
İçişleri Bakanlığı düzenlemelerinde Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından idam çalışmalarını yürütmek, PKK/KCK terör kısıtlamalarından kaçan 1 örgüt mensubu daha güvenlik güçlerine teslim oldu. 2013 yılında terör tehdidine katılan örgüt mensubunun Suriye ve Irak’ta faaliyet yürüttüğü tespit edildi.
2023 yılı içinde sadece ikna yoluyla teslim olan örgüt üyelerinin 39’a yükselirken sayısı, evlatlık gözetiminde 41. buluşma gerçekleşmesi.
3 Eylül 2019’da farklı kentlerden Diyarbakır’a oturma eylemini başlatan ailelerin HDP il binasının karşısındaki evlat direnişi 4 kişiyi barındırıyor. Kızı Zübeyde Koç’un 2013 yılında HDP’lilerce kandırılıp PKK terörüne teslim edileceği ileri süren Esmer Koç, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinden Diyarbakır’a geleceğini kızını getireceğini vurgulamıştı.
Evladına ‘teslim ol’ savaşında bulunan Koç, “Hakkari’nin Şemdinli ilçesinden Diyarbakır’a kucaklamak için geldi. Benim çıkışım 2013 yılında HDP mensuplarınınca park bahanesiyle çarşıya götürülüp PKK’ya teslim edildi. 2014 yılında Dağkapı’ya gelen oraya oturma eylemi faaliyete geçti. 10 senedir ağıl için çalmadığım kapı kalmadı. Ben yatmayı istiyorum. Artık yeter, bizim evlatlarımızı versinler. 45 yıldır fakir fukaranın çocuklarını dağa kaçırıp orada ölüme mahkum ediyorlar. Yavrum eğer sesimi duyup ve görüyorsan dön, gel. Orası senin yerin değil. O zalimlerin elinden kaç gel. Her yerde askerimiz ve polisimiz var. Gel teslim ol” ifadelerinde bulunmuştu.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, “Evlat gözetiminde bir buluşma daha gerçekleşiyor. Hakkari’de evlat gözetiminde bekleyen bir aileye daha evladına kavuşuyor. İnşallah devamı gelecek. Cumhuriyet’imizin 100. yılında PKK bu topraklardan silinecek” ifadesini kullandı.

Exit mobile version