Edirne’de evde çıkan yangın mahallelisini ortaya döktü

Edirne'de 5 katlı apartmanın 2'nci katında çıkan yangın mahalleliyi sokağa dökerken, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.

Edirne'de evde çıkan yangın mahallelisini ortaya döktü

Edirne’de 5 katlı apartman 2’nci katı çıkan yangın mahallelisini ortaya dökerken, panik oluşturan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.
Yangın, Edirne Talatpaşa Mahallesi Karaağaç Çeşme Sokak’ta bulunan 5 katlı Kıbrıs Apartmanı’nda meydana geldi. Apartmanın 2’nci gidişi henüz belirlenemeyen sebeplerden dolayı çıkan yangını gören sürücü itfaiye ekiplerine haber verdi. Bazı örnekler ise ilk müdahaleyi yangın tüpüyle yaptı.
İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın diğer katlara değerlerinden söndürüldü.

“Bağırarak ‘Yangın var’ diye mahalleliye seslendim”
Yangının çıkışından itibaren mahalle sakinlerine haber vermek için bağırdığını ifade eden kullanmaktan Salih Lehimci, “Ben evimden gittiğimde sokaktan giderken arkama bekledikleri dumanları gördüm. Daha sonra geldiklerinde evin yandığını gördüm. Sokakta da o esnada kimse yoktu. Sonra bağırmaya başladım ‘ev yanıyor’ diye. Benim bağırmamla mahallede yaşayanlar de evlerinden koruyucu ekiplere haber verdiler” dedi.

“Yangın tüpleriyle ilk müdahale”
Çalıştığı havalandırmanın yangın tüpünü aldığı gibi yangın fazlaa müdahale etmek için koştuğunu tüketici olan esnaf Sadık Külbay, elinden geldiğini yapmaya çalıştığını vurgulayarak, “Alevler basit olduğu için ikinci kata kadar yükseliyordu. Tabanı söndürdükten sonra üst katta da yetişebildiğim kadar yangın tüpüyle müdahale gerçekleştirdim. Doğal gazı kapatca alevler biraz daha hafiflediğini gördüm. Alevlerin üst kata kaynakları için ilk müdahaleyi ben yaptım. Yangın sırasında evde kimse yoktu. Yangının neden kaynaklandığını ben de istemiyorum” diye konuştu.

“Allahtan evde kimse olmadan korkulan olmadı”
Mahalle sakinlerinden Serdar Nohut ise, “Ben evde oturdum esnada dumanları genel olarak koşarak geldi. Yetiştiğimde alevler yavaş yavaş sönmeye başlamıştı. Yangın tüpüyle komşular ilk müdahaleyi yapmışlardı. Biz de elimizden gelen yardımı yapmaya çalıştık. Evde yangın sırasında kimse yoktu. Ev sahibi hanımefendi geldikten sonra eşi de geldi. Allah’tan evde kimse olmadan korkulan olmadı. Şu an yangının neden kaynaklandığını itfaiye ve polis ekipleri tarafından araştırılıyor. Henüz bir netice belli değil. Neyin ne olduğunu biz de bilen” mesajları kullandı.

Exit mobile version