Elektrik teline konan papağanı kurtarmak isteyen gençten acı haber

Elektrik teline konan papağanı kurtarmak isteyen gençten acı haber

Antalya’da elektrik teline konan sultan papağanını dosya bağlı alüminyum çubukla almaya başlayın akıma kapılan ve ağır yaralı olarak elinde kaldırılan genç, 55 gün sonra hayatını kaybetti.
Olay, 13 Nisan Pazar günü öğle saatlerinde Kepez ilçesi Sütçüler Mahallesi 15 Temmuz Şehitler Caddesi üzerinde kaldırımda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; iki arkadaş elektrik direğinin teline konan sultan papağanlarını almak için bölgeye geldi. Bir süre dişi kuşla, teldeki kuşu indirmeye çalışanlar başarılı olamayınca dosyayı almaya karar verdi. Uçunda dosya bulunan yaklaşık 7 metre uzunluğundaki ölçümleri kuşa doğru uzatma. Dosya daha tele yaklaşmadan çubuğa elektrik yüklendi. Direkte oluşan alev topu gençlerin elindeki çubuktan kaldırıma indi. Ayaklarının altından alev çıkanlar yere yığıldı. Olayı gören kişinin hemen durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirildi. Kısa bölgeye gelen sağlık ekipleri iki genci organları yerleştirildi. Yaralılardan Yunus Koç taburcu edilirken, Halit Cankurt yoğun bakım ünitesinde gözaltına alındı.
Hastanede tedaviye devam eden genç, dün doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Cenaze ise Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsisinin ardından yakınları ve yedileri tarafından alındı. Gencin cenazesinin Kepez ilçesi Habibler Mezarlığı’nda götürüleceği öğrenildi.

Olay kamerada
Öte yandan, olay anılarını kaybetmek bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde akıma kapılan gençlerin ayaklarında alev çıktığı ve bir anda hareketsiz kaldığı görüldü.

Exit mobile version