Elinde pompalı tüfekle sokak ortasında ateş açtı

Elindeki pompalı tüfekle sokak ortasında rastgele ateş açtı.

Elindeki pompalı tüfekle sokak ortasında rastgele ateş açtı.

Zonguldak’ta bir kişi, elindeki pompalı tüfekle sokak ortasında rastgele ateş açtı. Vatandaşlar panikle kaçışırken, zanlı polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, saat 21.00 sıralarında Bülent Y., eline aldığı pompalı tüfekle Tahir Karaoğuz Sokak Gazipaşa Caddesi üzerinde rastgele havaya ateş açmaya başladı. Caddede silah seslerini duyan vatandaşlar panikle kaçışmaya başladı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Bu sırada Bülent Y. elindeki tüfekle havaya yaklaşık 8 el ateş açtı. Şüpheli, olaydan sonra taksi durağında beklemeye başladı. Olay yerine gelen polis ekipleri, Bülent Y.’yi yakalayarak polis merkezine götürdü.

Elinde pompalı tüfekle sokak ortasında ateş açtı

Ekipler, çevredeki bazı iş yerlerinde maddi hasar meydana geldiğini belirledi. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipler, şerit çekilerek kapatılan sokakta delil niteliğindeki boş kovanları topladı.
Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

ZONGULDAK

Zonguldak, Zonguldak ilinin merkez ilçesi ve aynı ismi taşıyan bir şehirdir. Karadeniz kıyısında yer alır ve Türkiye’nin Karadeniz ülkeleriyle deniz ticaretinde önemli bir limana sahiptir. Ayrıca Türkiye’nin en zengin taşkömürü madenlerine ev sahipliği yapar.

Zonguldak ismi, Fransızca “zone” ve Türkçe “Göldağı” sözcüklerinin birleşimiyle oluşmuştur. Fransızlar tarafından işletilen kömür ocaklarının bulunduğu bölgede, Göldağı ismi verilen rakımı en yüksek yeri belirtmek için “zone” sözcüğü eklenerek “Zone Göldağı” ifadesi kullanılmıştır. Zamanla halk arasında bu ifade Zonguldak olarak değişmiştir.

Bölgenin tarih öncesi adının Paflagonya olduğu düşünülmektedir. Zonguldak, Bartın ve Kastamonu illerini kapsayan bölge, tarih öncesi dönemde Paflagonya olarak adlandırılmaktadır. Arkeolojik buluntular ve tarihçilerin incelemeleri, bölgenin geçmişinin 4 bin yıl öncesine kadar uzandığını göstermektedir. Homeros’un İlyada’sında da bahsedilen Karadeniz Ereğli ve çevresindeki kentler, Paflagonyalıların kurduğu yerleşimler olarak anlatılmaktadır.

Bölge, tarih boyunca çeşitli egemenliklerin etkisi altında kalmıştır. Perslerin yönetimi, Büyük İskender’in seferleri, Pontus Devleti, Roma İmparatorluğu ve Doğu Roma toprağı gibi dönemlerden geçmiştir. Anadolu Selçuklu ordusu 1084 yılında bölgeyi fethetmiş, daha sonra Cenevizliler ve Candaroğulları gibi yönetimler bölgeye hakim olmuştur. 1460 yılında ise Fatih Sultan Mehmet’in Amasra’yı almasıyla Zonguldak ve çevresi tamamen Osmanlı İmparatorluğu’nun kontrolüne girmiştir.

Zonguldak’ın kömür rezervleri, II. Mahmut döneminde, 1829 yılında keşfedilmiştir. 1848 yılında ise kömür ocaklarının işletilmesi başlamıştır. Bu ocakları başta Belçikalı ve Fransız şirketler olmak üzere yabancı şirketler işletmiştir.

Zonguldak limanı, I. Dünya Savaşı döneminde Sarıkamış’a gidecek malzemelerin sevkiyatında önemli bir rol oynamıştır. Türk Kurtuluş Savaşı’nda ise SSCB ile ilişkilerde önemli bir merkez olmuştur.

Exit mobile version