Eşini öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan Esra Altay’ın ifadesini koruyor

Eşini öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan Esra Altay'ın ifadesini koruyor

Eskişehir’de eşini uzaktan tabancayla vurarak öldürdüğü gerekçesi ile tutuklanan Esra Altay, ilk duruşmada hakim karşısında ifadede “Annem beni çocuğumla tehdit edilmek için onları öldürdüğümü söyledim. Elimi bile sürmediğim bir silahlaşımı öldürdüğüm gerekçesiyle yargılanıyorum. Tahliyemi istiyorum” dedi.
Erenköy Mahallesi Denk Sokak’ta 2021 yılının Haziran ayında meydana gelen olayda, 26 yaşındaki Gökhan Altay hayatını kaybetti. Kendi kendine ateş ederek intihar edeceği iddia edilen Gökhan Altay’ın ölümü, polis ekipleri tarafından şüpheli ölüm olarak değerlendirildi. Olayın ardından Cumhuriyet Başsavcılığı işletmesinde İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp ve Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından özel ekip tarafından inceleme başlatıldı. Ekiplerin çalışmalarının sonucu olaydan 11 ay sonra Eskişehir, Ankara, Hatay ve Aksaray’da düzenlenen operasyonla Gökhan Altay’ın eşi Esra Altay’ın da içinde bulunduğu 3’ü kadın 7 kişi gözaltına alındı.
İfadete bulunan şüphelilerden Gökhan Altay’ın eşi Esra Altay’ın, cinayeti emniyet işlediğini itiraf ettiği öğrenildi. Gözaltına alınan 7 şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Maktul Gökhan Altay’ın eşi Esra Altay, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ağır iddianamede Esra Altay için ‘Tasarlayarak eşi kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Esra Altay’ın annesi ve babası hakkında ise suça yardım etmeleri için ayrı ayrı 20 yuvaya kadar hapishaneleri talep edildi. Eskişehir 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık Esra Altay, mahkeme salonu hazır bulundu. Esra Altay’ın tutuksuz yargılanan annesi Dursiye D. ile babası Kahraman D.’nin duruşmasına katıldı.

“Silah sesinden sonra annemi bizim evden çıkarken gördüm”
Gökhan Altay’ı öldürdüğünü kabul eden tutuklu sanık Esra Altay, emniyetteki ifadesinde, duruşmada ifadesini veriyor. Emniyetteki ifadesini, anne tehditlerini ve baskılarını sonuçları, bundan dolayı da yalan söylediğini beyan eden Esra Altay, “Üzerime atılma cezasını kabul etmiyor. Emniyetteki ifademi tehdit ve baskı altındaydım. Annem beni çocuğumla ve evsiz rakibimle tehdit etti. Annemin ilk çocuğumu göstermemekle tehdit ederken daha sonra çocuğumu ve beni tehdit etti. Bu tehditlerin teşkilatı de annemi olay günü kapıdan çıkarırken görmemdir. Salonda çocuğumla birlikte uyurken silah sesine gideceğim. Koşarak salondan çıktım. Annemi bizim evden çıkarken gördüm. Yatakta yatan kardeşliği görmekten kan akıyordu” dedi.

“Annem bana ‘İntihar etti diyeceksin’ dedi”
Olayın ardından annesinin kendisine ‘İntihar etti söylesin’ dediğini tutuklu sanık Esra Altay, “Silah sesine rağmen üst katta oturan annemle babam gelmedi. Babamı çağırdım. Annemle babam birlikte geldi. Babam bana ‘Ne oldu?’ diye sordu. ‘Bilmiyorum’ dedi. Koridorda dururken annem bana ‘İntihar etti diyeceksin’ dedi. Bana bunu neden söylediğini ilk başta anlamadım” dedi.

“Hoca, evin içinde olan ama kan bağı olmayan kişilerden şüphelenin dedi”
Olaydan sonra annesinin evindeki altınların ölümlerinden dolayı bir hocaya gittiklerini söylediğini söyleyen Esra Altay, “Erkek kardeşlerimin eşlerinin altınları annemlerin evinde düzenlenir. Zaman zaman bu altınlarda azalma olduğu yönünde konuşmalar olacaktır. Altınları azaltmak için babam hocaya gitti. Hoca babama, ‘Evin içinde olan ama kan bağı olmayan kişilerden şüphelenin’ demiş. Ben bunu olaydan sonra öğrendim. Olaydan yaklaşık 10 gün sonra kendi evine gidebildim. O zamana kadar annemle hiç yalnız kalmamıştık. Eve gittiğimde annemle yalnız kaldı. Annemin altın evlilik törenini, babamın hocaya gittiğinden bahsetti. Daha sonra bana ‘Esra’yı Hak etti. Hoca evin içinde olan ama kan bağı olmayan kişilerden şüphelenin dedi. Yapacak bir şey yok, kapandı gitti’ dedi. Altınların ortadan kaybolmasıyla ilgili daha önce yengemden de şüphelenmişlerdi. Hatta abim eşini dövmüştü” ifadesini kullanmıştı.

“Annem bana ‘Bizi Yakma, yakacaksan kendini yak’ dedi”
Karakola götürülmeden önce annesinin kurduğu baskıların devam etmeye devam ettiğini söyleyen Esra Altay, “Altınların doğumundan bir süre sonra arabam olmuştu. Bu aracı almak için de kredi çekmişti. Ailem bu araçla kaybolan altınlarla götürüldüğünü. Annemin ölümü için hak etti dediğinden dolayı bende ‘Neden bulundunuz? Eşim böyle bir şey yapmaz. Biz o arabayı krediden almıştık’ dedim. Daha sonra konu kapandı. Bizi ifade için karakola ölçümleri zaman annem bana ‘Bizi yakma, yakacaksan kendini yak’ dedi. Polisler yanımızda olduğu için bu kadar konuşabildi” diye konuştu.

“Görüşlere finallerinde sürekli çocuğumla beni tehdit ediyorlardı”
Ailesinin rakibi çocuğuyla tehdit korumaları ve ifade baskılarıyla farklı şeyler söylediğini söyleyen Esra Altay, “Ailem beni her zaman çocuğumla rakip oldu. Ben tutuklandıktan sonra görüşlerde çocuğumu getirmiyorlardı. Ben savcılıkta ifade verdikten sonra çocuğumu dile getirdiler. Annemin oğlumu bana hamile ‘Bunu hiç yaşamazsın Esra. İlla ölmesini mi ölüm’ dedi. Görüşlere finallerinde sürekli çocuğumla beni tehdit ediyorlardı. Benim onları ve çocuğuma olan zaafımı kullandılar. En son görüşte erkek kardeşim geldi. ‘Annemin babamın selamı var. Emniyetteki gibi bir ifade verecekmişsin. Sonu kötü ısırmış’ diyerek tehdit etti. Elimi bile sürmediğim bir silahlaşımı öldürdüğüm gerekçesiyle yargılanıyorum. Tahliyemi istiyorum” dedi.

“Evlat değil canavar yetiştirmişim”
Gökhan Altay’ın ölümüyle ilgili kızı Esra Altay’a yardım etmediğini söyleyen baba Kahraman D., mahkemede bulunduğu ifadede “Gökhan öldükten sonra, bir bileziği daha ortadan kayboldu. Esra’nın tutuklandığı için hapishaneye kıyafet getirmek için Çantanı açtık. Bebek bezinin arasında altınları bulundu. Suçlamaları kabul etmiyoruz. Esra’ya yardım etmedim. Onu da evlatlıktan reddediyorum. Evlat canavar değil yetiştirmişim. Gökhan benim için evlediğimden üstündü. Bir şeyini görsem evimde durmazdım” dedi.

“Ben hiçbir zaman güvenliğini tehdit etmedim”
Kızının mahkemesindeki görüşmeyi kabul etmeyen anne Dursiye D., “Ben hiçbir zaman koruyucuyu tehdit etmedim. Çocuğuyla da tehdit etmedim. Suçlamaları kabul etmiyoruz. Gökhan’ın ölümünde yaşamına yardım ettiğim tarafaki suçlamaları da kabul etmiyorum” ifadesini kullandı.
heyeti sanık Esra Altay’ın tutukluluk halinin devamına, tutuksuz sanıklar Kahraman D. ile Dursiye Mahkeme D. Doğum adli kontrolünün sağlamasına karar verdi. Heyet, duruşmayı 7 Temmuz’a erteledi.

Exit mobile version