Eski manken Deniz Akkaya, sanatçı Haluk Levent’in şikayeti üzerine ifade verdi

Eski manken Deniz Akkaya, sanatçı Haluk Levent'in şikayeti üzerine ifade verdi

Eski manken Deniz Akkaya, sanatçı Haluk Levent’e iftira attı ve söylemi iddiasıyla hakkında yürütme soruşturması yargıcı Savcılığa ifade verdi. Şüpheli Akkaya’nın ifadesinde, ”Amacım AHBAP Derneği’nin ve Haluk Levent’in topladığı milyarlarca lira düzeyindeki kullanım gereksinimi gibi değerlendiremediği ve insanların parasına sahip çıkmadığı yönündeki iddialar halkı hakkında bilgilendirmekti” dedi.
Eski manken Deniz Akkaya hakkında, sanatçı ve AHBAP Derneği’nin kurucusu Haluk Levent’e sosyal medyadan iftira attığı ve hakaret ettiği iddiasıyla, Levent’in şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı. Şüpheli Akkaya, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na yönelik Basın Suçları Soruşturma bürosunda Savcılığa ifade verdi.
”Amacım insanların parasına sahip çıkmadığı yönüki iddialar hakkında halkı bilgilendirmekti”
Şüpheli Akkaya’nın Savcılığa girdiği ifadesinde, ”Genel olarak sosyal medyadaki iddiaları dile getirdim. Avukatlarım tüm bu iddialarla ilgili dosyaları dosyaya sunacaktır. Yayılma amacım AHBAP derneğinin ve Haluk Levent’in toplanan milyarlarca lira düzeyindeki yardım gereksinimi gibi değerlendiremediği ve insanların parasına sahip çıkmadığı yönündeki iddialar hakkında halkı bilgilendirmekti. Avukatım bana müştekinin şikayet dilekçesini gösterdi. Hakkımda ‘hakaret’, ‘tehdit’, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’, ‘halkı yanıltıcı bilgi yayma’ ve ‘iftira’ suçlarından suç duyurusunda bulunduğunu gördüm. Bu suçları işlemedim. Üzerime atılan suçlamaları kabul etmiyorum” dediği öğrenildi.
Akkaya’nın ifadesinin devamında ise ”Müşteki vekilinin şikayetinde belirtilen sosyal medya hesapları bana aittir ve benim tarafımdan kullanılmaktadır. Bu hesaplar üzerinden yapılan paylaşımlar tarafıma aittir, ancak müşteki ve kilinin şikayet dilekçesi ekinde üretilen paylaşımlar, benim kısıtlama tarihlerindeki bilgiler paylaşımların tamamı değildir. Bu paylaşımların bir bölümü kötü niyetle keserek ve benim ayrıntılarıyla paylaşımların çözümlemelerini bozarak algı hazırlamaya çalışmışlardır” ifadelerini yer aldı.

”Bu adama para teslim etmeyin, bu kadar”
Şüpheli Deniz Akkaya Savcılığa geldiği ifadenin ardından adliyenin meydanına gideceği açıklama yaptı. Akkaya’nın ayrılması, ”Bu konuyu siyasileştiren herkesin gönül koyduğumu, bu son herhangi bir siyasi bir şubeden yakından uzak ilgiden uzak durmak istiyorum. Herkes biliyor, sanat dünyasında herkes bu konuyu konuşuyor, iş adamları bu konuyu konuşuyor. Kıbrıs Kumarhanelerinde artık zaten dilden dilin sonuna kadar. Burada ben hiç pişman değilim ama sahibi ‘adam sendecilik’, ‘bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın’ konsepti içinde bunu benden başka kimse söylemez. Olanlar arasında çok iyi tanıdığınız oyuncular, 125 bin dolarını kaptıran bir oyuncu var. Yani size sadece şu kadarını rica ediyorum, mağdur etmek istemiyorum, şu an popüler bir işi var, seven bir oyuncudur. Ben vicdanlı insanların yeri geldiğinde artık bunu konuşacağını düşünüyorum. Bu iş bittikten sonra, yani seçimden sonra onun dosyası da bir güzel açacak. Gerçek haberler zaten bunun dosyasını hazırlıyor, ondan sonra keyifle onları teslim edecek. Suçunu çevreleyen yan yana duran arkadaşlar da var, ilerliyor. Ben bir vatandaş olarak gereğini yapmıştım. Bu adama para teslim etmeyin, bu kadar” şeklinde konuştu.
Akkaya’nın avukatı Merve Uçanok ise ”Bu şekilde gidiş takipçisi görünce ve yargılamanın sonucu müvekkilimizin aleyhine bir durum elde etmeyi kesinlikle elde etmeyiz” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version