Gümrük muhafaza ekipleri Kapıkule’de 200 adet kaçak cep telefonu yakalandı

Gümrük muhafaza ekipleri Kapıkule'de 200 adet kaçak cep telefonu yakalandı

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince, bir araçta yapılan kontrollerde en son model 200 adet akıllı cep telefonu ele geçirildi.
Ticaret Bakanlığına bağlı Gümrük Muhafaza Ekipleri, Kapıkule Gümrük Kapısı’nda operasyonda kaçakçıların denediği yeni bir yöntem daha ortaya çıktı.
Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından yürütülen risk analizi ve hedefleme araştırmaları, Türkiye’ye giriş yapmak amacıyla Kapıkule Gümrük Kapısı’na gelen yabancı uyruklu şahsın idaresindeki araç ekiplerce görülerek x-ray kullanımına sevk edildi. Tarama sırasında görüntülemenin analiz edilmesiyle araçta şüpheli düşüncelerin bulunduğu yer bulundu. Ardından araç ekipler tarafından ayrıntılı aranmak üzere arama hangarına alındı.
Hangarda ayrıntılı aramada, aracın sağ ve sol farları sökülerek iç parça saç levhaların kaynakla tutturulması bu kısma kaçak telefonların yerleştirildiği tespit edildi. Gerçekleştirilen arama araçları Türkiye’ye kaçak olarak sokulmaya çalışılan son model cep telefonlarına ele geçirildi. Cep telefonlarının kullanılmamış olduğu tespit edilirken 200 adet cep telefonu tespit edildi. Kaçak telefonların 2 milyon 200 bin lira olduğu anlaşıldı.
Olayla ilgili soruşturma Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde yürütülüyor.

Exit mobile version