Habur Sınır Kapısı’nda bin 250 paket kaçak sigara ele geçirildi

Habur Sınır Kapısı'nda bin 250 paket kaçak sigara ele geçirildi

Gümrük Muhafaza ekiplerince Habur Gümrük Kapısı’nda operasyonlarda bin 250 paket kaçak sigara ve 21 adet kaçak cep telefonu ele geçirildi.
Habur Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonlardan ilki, Irak’tan Türkiye’ye giriş yapmak üzere gelen bir minibüse sahneleniyor. Gümrük Muhafaza ekiplerince yapılan risk analizleri sonucunda minibüs şüpheli bulunarak, x-ray donanımına sevk edildi. Yapılan tarama yapısındaki araçta birçok şüpheli şüphe tespit edildi. Ayrıntılı organ geçen ekipler, araç sigortasının içine gizlenmiş 4 adet cep telefonu, yine sigorta aksamın içerisi ile farların ve tamponların doğal boşluklarına gizlenmiş 370 paket kaçak sigara ele geçirildi.
Gerçekleştirilen başka bir operasyonda ise Gümrük Muhafaza ekipleri yurda giriş yapmak üzere gelen bir aracı şüpheli olarak değerlendirip, saha içinde yakın takibe aldı. Şüpheli araç, yapılan aramada 2 adet kaçak cep telefonu ile 280 paket kaçak sigaranın tespit edilmesi üzerine x-ray kullanımına sevk edildi. Yapılan ayrıntılı aramada araç içinde bulunan cekete gizlenmiş 2 adet cep telefonu ile araç tamponu gizlenmiş çok sayıda sigara bulundu. Gümrük Muhafaza ekiplerince araçta toplam 880 paket kaçak sigara ile 17 adet kaçak cep telefonu ele geçirildi. Şüpheli şahıslar soruşturmasının ise devam ettiği aktarıldı.

Exit mobile version