Kağthane’de kazı sırasında insan kemikleri bulundu

İstanbul Kağıthane'de bir arazide kepçe operatörü tarafından kafatası ve iskelet parçaları bulundu.

Kağthane'de kazı sırasında insan kemikleri bulundu

Kağıthane'de öncesinde yerleşim yeri olan bir alanda yapılan kazı çalışmaları esnasında korkunç gerçek ortaya çıktı. Arazide kepçe operatörü tarafından kafatası ve iskelet parçaları bulundu.

Olay yerine gelen ekipler, söz konusu alanın tarihi bir mezar olabileceğini bildirdi. Yapılacak olan incelemelerin ardından gizemli iskeletin kaç yıllık olduğu da ortaya çıkacağı belirtildi.

İstanbul Kağıthane'de meydana gelen olayda, operatör, alandaki taşlık ve beton bir alana denk geldi. Burayı kepçeyle yıkmaya başlayan operatör, içerisinde bir mezar olduğunu fark etti. Hemen araçtan inen adam, içerisine baktığında kafatası ve iskelet parçaları olduğunu gördü. Paniğe kapılan adam durumu polis ekiplerine bildirdi.

GÜVENLİK ÇEMBERİ OLUŞTURULDU

İnşaat alanına gelen polis ve olay yeri inceleme ekiplerinin yaptıkları çalışmaların ardından savcılık talimatıyla olay yerine arkeolog çağrıldı. Arkeoloğun incelemelerinin ardından iskeletin kaç yıllık olacağının ortaya çıkacağı bilgisine ulaşıldı. Kafatası ve iskeletin bulunduğu alan ise tahta parçalarıyla geçici olarak kapatıldı.

Olayla ilgili konuşan Durali Üçtaş, “Burada 3 katlı bir binada vardı sonra müteahhitte verdiler. Arkasında da bir gecekondu vardı. Yıkmaya başladılar ve iki gün boyunca yıktılar. Dün hafriyatını aldılar, bugün de temele indiler. Sabah operatör eşmeye başladığında kepçeyi durdurdu. Sonra da baktılar ki orada boş bir mezar var. Orada bir boşluk ve mermer taşı gördüler. Sonra durdurdu baktık işte kemikleri falan gördük. Sonra da polisi aradılar ve geldiler. Tek bir mezara denk geldiler ama daha sonra çıkar mı bilemiyorum. Polis ekipleri ve olay yeri inceleme ekipleri geldi. Onlar da baktılar ve çalışma yaptılar. Sonra da en son tarihi eser olabilir de arkeoloğa haber verdiler. Oradan gelip bakacaklar” dedi.

Exit mobile version