Kapıkule’de yakalama operasyonu: 358 kilogram elde ele geçirildi

Kapıkule'de yakalama operasyonu: 358 kilogram elde ele geçirildi

Kapıkule Sınır Kapısı’nda operasyonda kokain, esrar ve ecstasy’den oluşan toplam 358 kilogram ele geçirildi.
Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Türkiye’ye giriş yapmak üzere Kapıkule Gümrük Sahası’na gelen bir tır yapılan risk analizi sonucu şüpheli görerek x-ray odasına sevk etti. Doğrudan x-ray sırasına girmesi gereken araç listesine yönelmeyip boş bir alana hareket ederek park haline gelerek, çok farklı bir tır aynı yola yakın park etti. Akabinde üçüncü bir tır da iki aracın önüne yanaşıp onları perdeleyecek şekilde park haline geçti. Durumu fark eden Gümrük Muhafaza ekipleri yüksek teknolojiye sahip kamera sistemleri üzerinden bu şüpheli hareketliliği saniye saniye takip etti. Yan yana duran iki araç dorse kapaklarının açıldığın görüntüleme üzerine ekipler araçlarına seri şekilde müdahalede bulundu.

Bavullar dolusu gördükleri madde
Yükleme yapmak üzere yan yana geldikleri anlaşılan araçlarda arama yapmakta, tırlardan birinin dorsesinde çok miktarda siyah bavul olduğu ve içlerinde bulunduğundan şüphelenilen eşyaların bulunduğu görüldü. Bavullardan çıkarılarak kontrol edilen maddelerden numune yapısı yapılanmış analiz ve ölçümler sonucunda tüketici, kokain ve ecstasy belirlendiğiken, operasyonda 306 kilogram esrar, 52 kilogram kokain ve numunelik miktar ecstasy ele geçirildi.
Genişletilen operasyonlarının elde ettiği veriler alıcısı olduğu tespit edilen şahısların meskeninde yapılan aramada meskenin elde ettiği bilgilerin depolandığı ve dağıtıldığı mekan olarak kullanıldığı anlaşıldı.
Toplamda yedi kişinin tutuklanması olayla ilgili soruşturma Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam ediyor.

Exit mobile version