Kartal’da işlenen cinayetin şüphelisi 17 yıl sonra tutuklandı

Kartal'da işlenen cinayetin şüphelisi 17 yıl sonra tutuklandı

Kartal’da 17 yıl önce, eski ortağını silahla vurarak öldüren cinayet şüphelisi polis tarafından geçen gün tutuklandı. Şüphelinin 1998 yılında eşini, eşinin kardeşini ve eşinin annesini öldürdükten sonra hapse girdi, yakalandı af nedeniyle de serbest kaldığı ortaya çıktı.
Kartal’da Cumhuriyet Mahallesi 29 Mayıs 2006 tarihinde, kıraathane sahibi Tekin Aytar eski ortağı Mehmet Ş.G.(66) tarafından tabancayla vurularak öldürülmüştü. Polis tarafından yapılan incelemelerde, Mehmet Ş.G.’nin olayından bir yıl önce kıraathaneye 15 bin TL’lik bilgilerin ortak olduğu, ancak daha sonra ortaklıktan ayrılarak kendisi ayrı bir kıraathanenin açtığı tespit edildi. Cinayet evine gelen Aytar ile tartışan şüpheli, “Benim hakkımda ileri geri konuşuyormuşsun” diyerek silahla Aytar’ı vurduğu, çalınan otomobil ile olayın yerinden kaçtığı anlaşıldı.

Cinayet şüphelisi 17 yıl sonra tutuklandı
Cinayet Büro Amirliği ekipleri yıllarca firarda olan Mehmet Ş.G.’nin Kartal bölgesinden tespit edilmesi üzerine çalışma başlatıldı. Bölgede yoğunlaştırılan ekipler, Kartal Eğitim Araştırma Hastanesi önünde olduğu belirlenen şüpheliyi dün saat 11.30 sıralarında düzenlenen operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan Mehmet Ş.G. yakalanarak Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi.

1998’de 3 kişi öldürüp afla tahliye edilmiş
Cinayet Büro Amirliğinde Sorgulanan şüpheli Mehmet Ş.G.’nin 1998 yılında eşi Nurcan G.(36), eşinin annesi Güldenur Kılıç (58) ile eşinin kardeşi İsmail Kılıç (37)’ı tabancayla vurarak öldürdüğü ortaya çıktı. O anda yakalanarak hapishaneye giren şüphelinin afla serbest bırakıldığı da öğrenildi. Serbest bırakıldıktan sonra Kartal’da cinayeti tanık ve o uzaktaki bu yana firari olarak aranan şüpheli, polisteki işlemlerin bitişinin ardından adliyeye sevk edildi.

Exit mobile version