Kayıp kadın 13 gün sonra samanlıkta bulundu

Kayıp kadın 13 gün sonra samanlıkta bulundu

Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesinde 13 indirme kayıp olarak aranan kadın, evin kullanımları bir ortamın samanlığında bulundu. Kayıp Eşmi Akıncı’nın sağ salim görülmesi başta aile ve yakınları ile komşularına büyük sevinç yaşattı.
Güneyyurt beldesinde 75 yaşındaki annesi Dursun Akıncı ile birlikte yaşayan 52 yaşındaki Eşmi Akıncı, 13 gün önce gece yarısı kendilerine ait gizli kapısı kilitli olup olmadığını kontrol etmeye gittiten sonra birdenbire ortadan kayboldu. Sabaha karşı Eşmi Akıncı’nın sözcüklerinde olmaması farklı olan anası kızının doğumundan çıktı. Anne Dursun Akıncı, kızının hiçbir akrabası ve komşusunda olmadığını öğrenince durumunu jandarmaya bildirdi. Bunun üzerine Jandarma ve AFAD ekipleri Eşmi Akıncı’yı bulabilmek için arama çalışması başlatıldı. Arama akrabaları kayıp kadının yakınları ve komşuları da katıldı.

“Kayıp kadınının oğlu görüntüsü bakkal defterinin kamerasına yansıdı”
Aniden ortadan kaybolan Eşmi Akıncı’nın oğlu görüntüsü ise kaybolduğu gece evinin bulunduğu bakkal evin güvenlik kamerasına yansıdı. Gece saatlerinde sokakta yürürken görülen 52 yaşındaki kadından 10 saniyelik güvenlik kamerası görüntüsü genellikle herhangi bir iz bulunamadı.

“Evine 500 metre ekipmanın samanlığında bulundu”
Kaybolduğu günlerde bu yana jandarma tarafından her yerde aranan Eşmi Akıncı, evin kullanım alanlarında bir ekipmanın samanlığında bulundu. Samanlıkta saklı bir kadının olduğu farklı eşya sahibi hemen yanına gitti. Yanına gittiği kadın 1 doğum kaybı kayıp olarak aranan Eşmi Akıncı olduğunu gören sahibi durumu hemen kayıp kadının yakınları ile jandarmaya bildirdi. Kayıp kadının bulunduğu yerde giden ailesi ve komşuları evde sağ salim barındırılıyor. Sağlık durumunu iyi olan ve kimseyle götürün Akıncı, daha sonra jandarma eşliğinde çağrılan ambulansla sağlık kontrolünden götürülmek üzere Ermenek Devlet Hastanesine götürüldü.

“Bulunmasına çok sevindik”
Eşmi Akıncı’nın sağ salim bulunmasına çok sevindiklerini söyleyen yengesi Fatma Ergin, “Hayatını kaybedenler bir yakınımızın evindeyken, akrabamız olan muhtarın eşi telefonlarında Eşmi ablam bulundu dedi. Bu haber üzerine bir anda sevince boğulduk. Daha sonra hemen bulunduğu yere gittik. Biz vardığımızda herkes Oradaydı Gördük ve sarıldık.
Dayısı Mevlüt Ergin de, “Haberi alınca çok sevindik. Hastaneye gitti dediler, biz de bizimle buraya gelin. Herkesin gayreti için çok teşekkür ederiz. Herkesten Allah razı olsun” diye konuştu.

sağlık durumu iyi
Ermenek Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Rıdvan Tunç da, ambulansla organlardan gelen Eşmi Akıncı’nın genel muayenesinin muayenesi, genel sağlık durumunda bir sıkıntının görülmediğini ve taburcu edildiğini söyledi.
Eşmi Akıncı, yapılan sağlık kontrolünün ardından ifadesine başvurulmak üzere Jandarma Karakoluna götürüldü.
Yapılan arama çalışmalarında Akıncı’nın bulunduğu samanlığa bakıldığı öğrenilirken, kadının 13 gün boyunca nerede, nasıl yaşadığı ve gizlendiği her yönüyle araştırılıyor.

Exit mobile version