KKTC’de eski belediye başkanı tutuklandı

KKTC'de eski belediye başkanı tutuklandı

KKTC’de Çatalköy ilçesinin eski belediye başkanı Mehmet Hulusioğlu ile üç yardımcısı, yerel seçimlerde kendisinin karşılamadığı için bir kişinin darp ettiği iddiasıyla tutuklanması.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Girne’ye bağlı Çatalköy’de eski Çatalköy belediye başkanı Mehmet Hulusioğlu ve üç yardımcısı, yerel seçimlerde kendisine destek verdiği için mevcut belediye başkanı Ceyhun Kırok’un şoförü Emrah Beyazlı’yı kaçırıp darp suçlamasıyla tutuklanıyor. Hulusioğlu’nun yardımcıları Vedat Hacıabitoğlu, Sıtkı Demirağcı, Kemal Demirağcı ile şoför Beyazlı’yı zorla alıkoyarak Beşparmak Dağı’na götürüp darp ediyor, ardından Hulusioğlu’nun Arapköy’de bulunan taş evine götürdüğü ve orada Beyazlı’ya “Bu sana ders olsun, seni burada öldürürüz. Seni burada boğazlarız ve gömeriz” diyerek tehdit oluşturma iddiasıydı. Hulusioğlu ve yardımcılarının daha sonra Beyazlı’yı levhası görünen gri araçla Çatalköy’e geri götürdüğü birine indirildi. İhbar üzerine harekete geçen polis, Hulusioğlu ve yardımcılarını aldı.

Gözaltına alındıktan sonra Girne Kaza Mahkemesi’ne mahkûm zanlıların Hüküm giymeleri kabul edilmediğini belirtirken olayla ilgili diğer iddiaların aydınlatılması için mahkeme tarafından polise iki gün süre talimat verildi ve Hulusioğlu ve diğer 3 yardımcısı hakkında ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, kalıcı kasten yaralama, ve mala zarar verme ‘ suçlamasıyla tutuklandığı ifade edildi. Öte yandan zanlıların gözaltında olduğu 24 kişinin kullandığı zaman diliminde polis ekiplerinin yaptığı araştırma sonucu Beyazlı’nın evinin önüne kaçırıldığına dair iddianın doğru olmadığı ve yanlış ifade veren 2 kişi hakkında da işlemin başlatıldığı açıklandı.
KKTC’de 24 Aralık 2022 tarihinde yerel seçimde Hulusioğlu, Çatalköy Belediye Başkanlığı koltuğunu kaybetti, yerine Ceyhun Kırok seçilditi.

Exit mobile version