Meclis’te kalp krizi geçiren Saadet Partili Hasan Bitmez hayatını kaybetti

TBMM Genel Kurul'daki konuşması sırasında kalp krizi geçiren Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez hayatını kaybetti.

Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmanın ardından kalp krizi geçirerek yere yığılan Saadet Partisimilletvekili Hasan Bitmez hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Genel Kurul’daki konuşması sırasında kalp krizi geçiren Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in hayatını kaybettiğini duyurdu.

Koca, açıklamasında “Hasan Bitmez’in genel durumu dün geceden itibaren bozulmaya başlamıştı. Bugün yoğun bakım servisinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 11.50 gibi vefat etti” ifadelerini kullandı.

Meclis'te kalp krizi geçiren Saadet Partili Hasan Bitmez hayatını kaybetti
Hasan Bitmez kimdir?

1969 yılında Giresun, Alucra’da doğan Bitmez, ilkokulu İstanbul’da okuduktan sonra Gebze İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu ve El-Ezher Üniversitesi Usuluddin Fakültesi’nde eğitim görmüştü.


Milli Gençlik Vakfı’nın çeşitli kademelerinde görevlerde bulunduktan sonra 1999-2004 yılları arasında Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştü.

Kurucuları arasında yer aldığı GİLMDER [Gebze İmam Hatip Lisesi Mezunlar Derneği]’in bir dönem başkanlığını yapmıştı.


2008-2010 yılları arasında yine kurucuları arasında yer aldığı IYFO [International Youth Form]’nun Genel Başkanlık görevini üstlenmişti.


2006-2010 yıllarında arasında IIFSO [International Islamic Federation of Student Organizatörs Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2010-2014 yılları arasında Şura Meclisi Başkanlığı görevlerini yapmıştı.

İnsani yardım çalışmaları çerçevesinde Saadet Partisi ve Cansuyu Yardımlaşma Derneğinin yardımlarını Endonezya, Çad, Kamerun, Nijerya, Sudan, Gana, Hindistan gibi muhtelif ülkelere ulaştırmıştı.

Refah Partisi Gebze İlçe Teşkilatı’nda başlayan siyasi çalışmalarına Fazilet Partisi ve Saadet Partisi’nde devam etmişti.

Saadet Partisi Genel Merkezi’nde çeşitli kademelerde görevde bulunduktan sonra Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütmüştü.

2014 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Genel Merkez Seçim Karargâh Başkanlığını üstlenmişti.

Saadet Partisi Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve ESAM [Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi] Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesiydi.

Evli ve bir çocuk babası olan Bitmez, Arapça ve İngilizce bilmekteydi.

14 Mayıs 2023 seçimlerinde 28. Dönem Kocaeli Milletvekili seçilmiştir.

Exit mobile version