Mersin merkezli PKK/KCK operasyonu: 24 gözaltı

Mersin merkezli PKK/KCK operasyonu: 24 gözaltı

Mersin merkezli 5 ilde terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik operasyonlarda, aralarında HDP girişinin de olduğu 24 şüpheli gözaltına alındı. 4 şüphelinin ise aramaya devam ettiği bildirildi.
Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından terör örgütü PKK/KCK’nın eylem ve tahliyesini serbest bırakmaya yönelik çalışma başlatıldı. Yaklaşık 6 aylık süren değerlendirmenin sonucu olarak gençlik yapılanmasında faaliyet gösteren 16 şüpheli ile sosyal terör tehdidin propagandasını yapan 6 şüpheli tespit edildi. Öte yandan, 6 şüphelinin bir dernek adı altında hapishanedeki terör hükümlülerine maddi ve manevi destek verdiği ortaya çıktı. Bunun üzerine Mersin merkezli Ankara, Antalya, Adana ve İzmir’de 28 şüphelinin yakalanması için adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Özel Harekat ve dron desteğiyle düzenlenen operasyonlarda, adreslere koçbaşlarıyla girildi.
Yapılan operasyonda gruplar, HDP Yenişehir İlçe Başkanı İ.K, HDP Yenişehir Eski İlçe Başkanı ED, HDP İl Yöneticisi D.A’nın da bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alındı. HDP İl Yönetici M.İ’nin de aralarında olduğu 4 şüphelinin ise peşinden koştuğu bildirildi.

Exit mobile version