MİT, PKK/YPG’nin Ayn El Arap Ekonomi Sorumlusu Tuba Karakoç’u etkisiz hale getirdi

MİT, PKK/YPG'nin Ayn El Arap Ekonomi Sorumlusu Tuba Karakoç'u etkisiz hale getirdi

PKK/YPG adına Türkiye’de eylem yapmayı planlayan ve örgüt içinde uzun süredir kullandığı faaliyeti gösteren ‘Z’in Kobani/Cudi Egid/Sorxwin’ kodu Tuba Karakoç, MİT’in Suriye/Ayn El Arap’ta yürütülen operasyonla etkisiz hale getirildi.
PKK saflarına 2013’te katılan Tuba Karakoç, örgüte katılmaya devam eden bu yana Türkiye, Irak ve Suriye’de birçok alanda amaç göstermişti. MİT, Tuba Karakoç’u, geçmişte Türkiye’de eylem yapma arayışında olması ve terör operasyonları nedeniyle hedef aldı. Tuba Karakoç’un Suriye’de Ekonomi sorumlularından olması nedeniyle, dağ kadrolarına desteğin finansal olarak elde edilmesi sık sık Irak’a gidenlerin geldiği yer. Yine bu zamana kadar faaliyet göstermek üzere Suriye/Sırrin-Ayn İsa arasında bir bölgede iken saha ajanlarının angaje edilmesi üzerine MİT’in yürüttüğü operasyonla etkisiz hale getirildi.

Çok sayıda terör eyleminde rol aldı
Karakoç, 2013 yılında örgüte katıldı. Örgüt bünyesinde Türkiye’ye karşı faaliyet gösterdi. Bu süre boyunca Türkiye’de eylem yapmak için gönüllü kadrolar arasında yer aldı. Irak/Mahmur’da örgüt bünyesinde faaliyet gösteren Tuba Karakoç, ardından Suriye’ye gönderildi. Örgüt tarafından güvenilir bir kadro olarak varlığından dolayı son olarak Suriye’de PKK/YPG Ayn El Arap ‘Ekonomi Sorumluluğu’ görevine getirildi.

Exit mobile version