Murat Dal’ın idam davasında savcı mütalaasını açıkladı

Murat Dal'ın idam davasında savcı mütalaasını açıkladı

Eskişehir’de 40 yaşındaki Murat Dal’ın mahkemelerine ilişkin 2 tutuklu sanığın yargılandığı dava hakkında savcı tarafından içlerinde mütalaada “Sanıkların, Murat Dal’ı birlikte öldürdükleri ve suçta kullanılan tabanca birlikte üzerinde hakimiyet kurdukları anlaşılmaktadır” ifadeleri yer aldı.
Geçen yıl Eylül sakinleri Çamlıca Mahallesi Yeşilyuva Sokak’taki Kemal Selçuk Ö.’ye ait evde meydana gelen olayda, 40 yaşındaki Murat Dal vücudunun çeşitli yerlerinden aldığı silah ve darbe bıçakları sonucu yaralandı. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince Murat Dal’ın olay yerinde hayatını kaybettiği tespit edildi. Olayın ardından Deniz Ö. ile Kemal Selçuk Ö. gözaltına alındı. Şüpheli abla kardeşler, evlilikleri mahkemece tutuklandı.
Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın üçüncü duruşmasında savcının esasen mütalaasını açıkladı. Cumhuriyet Savcısı esas Doğum mütalaasında, hayatını kaybedenler Murat Dal ile sanık Deniz Ö. Aralarında 2 yıldır birliktelik olduğunu ve bu süreçte zaman zaman ayrılıklar yaşadıklarını, son dönemde de maddi konuları ve yapıları olduğunu belirtti. Göz önüne alındığında mütalaada, sanık Deniz Ö. ile Kemal Selçuk Ö.’nün kendilerine ve ailelerine yönelik tehditlerden kaynaklı olarak hiddetin tesiri altındaki sanıkların Murat Dal’ı birlikte kasten öldürdükleri belirtildi.

“Sanıkların Murat Dal’ı öldürdükleri birliktelikleri anlaşılmaktadır”
Cumhuriyet Savcısı açıkladığı mütalaada, “Sanıkların silahının el değiştirmesine karşı dayanıklılıkları beyanlarda beklentileri olmamaları, olayda neden iki ayrı bıçak girişimin sanıklarca makul biçimli açıklama edilememiş olması, maktulün ele alındığında genelde atış artığı barut izinde bulunmasına rağmen her iki sanığın da el örneklerinde atış artık izinin bulunmasına rağmen, Fiziki yapı yapıları sanık Deniz’in Murat Dal ile başladığı tüm boğuşma ve fiziki mücadelelerden tek başına galip olmanın mümkün olmayışı göz önünde bulunan sanıkların Murat Dal’ı birlikte öldürdükleri ve suçta kullanılan tabanca birlikte üzerinde hakimiyet kurdukları anlaşılmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Haksız tahrik indirimi istendi
Cumhuriyet Savcısı tarafından sanıkların tehdidi altında olmasından dolayı ‘kasten öldürme’ suçundan haksız tahrik kararıyla 18 yaşına kadar, ‘ruhsatsız silah bulundurma’ suçundan ise 3 hapishaneye kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

“Kardeşimin bu olayda hiç bir suçu yoktur”
Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Deniz Ö. ise şu ifadeleri kullandı:
“Ben bir anneyim, ablayım. Geçenlerde hayatını kaybeden Murat Dal’ın kardeşime zarar vermemesi için gitti. Kardeşimin bu olayda hiç bir suçu yoktur.”

Exit mobile version