Müzik hoparlörünün içindeki açıklamaları kargoya vermişler

Müzik hoparlörünün içindeki açıklamaları kargoya vermişler

Kocaeli’de müzik hoparlörünün içinde kayıtları olmadan, kargoya verdikleri iddia edilen biri tutuklu hakkında 3 sanık açılan davanın duruşması görüldü. Savunması için söz hakkı verilen sanık, “Bir kez Allah’a sonra size sığınıyorum. Uzun süre tutuklu ve mağdurum. Ailem deprem hasarı mağduru oldu, çadırda yatmaktadır. Bana ihtiyaçları var” dedi. Tutuklu sanığın yurt dışı yasağıyla tahliyesine karar verildi.
Edinilen bilgiye göre, polis ekipleri kargoyla tespit edilen sevkıyat ihbarını aldı. Yapılan incelemede kargoya verilen müzik hoparlörünün içinde 2 kilo 220 gram esrar maddesi bulundu. Olaya ilişkin H.Ç., MG ile HT isimli şahıslar gözaltına alındı. İfadesi alınan şahıslardan MG ile HT serbest bırakıldı, H.Ç. tutuklu ise.

“Kargoya muhafaza kutusunda ne olduğunu”
Sanıklar hakkında açılan davanın duruşması Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşma evinde tutuklu sanık H.Ç. ve taraf avukatları hazır bulundu, tutuksuz sanık MG ile tanık BA ise SEGBİS ile katıldı. Diğer tutuksuz sanık HT ise duruşmaya katılmadı. Olayla ilgili ifade veren MG, “Sanıklardan H.Ç.’yi tanıyorum. H.Ç. beni yanına çağırarak halletmesi gereken görevleri olduğu için İstanbul’a gideceğini söyledi. 400 TL’ye kadar kargo parası verdi ‘Üstü senin olsun’ dedi. konuştu.

“Hiç kargoya gitmedik”
SEGBİS ile dinlenen tanık BA, “H.Ç.’yi beraberinde Antalya’da inşaatta çalışmamızın yaratmasıyla tanırım. HT ile de H.Ç. Oldum.H.Ç.’nin oğlunu kiraladığımız araçla Tarsus’a ziyarete gittik.Tarsus’tan sonra Diyarbakır’a gittik.H.Ç.’nin diğer oğluna binerek Antalya’ya gittik. .

“Bir kez Allah’a sonra sana sığınıyorum”
Sadece aradığı kullanıcı olduğunu söyleyen H.Ç., “Bir zamanlar Allah’a sonra sana sığınıyorum. Uzun süre tutuklu ve mağdurum. Ailem depremin etkileri olmuştur, çadırda yatmaktadır. Bana ihtiyaçları vardır. Beraat ve tahliyemi istiyorum. Pişmanım” şeklinde konuştu.
Savunma yapan H.Ç.’nin avukatı, “Müvekkilim sadece içicidir. İstanbul’da görülen madde pahalı olduğu için toplu olarak almıştır” dedi.
Mahkeme heyeti, tutuklu sanık H.Ç.’nin yurt dışı yasağıyla tahliyesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Exit mobile version