PKK’nın üst düzey yetkilisi Duran Kalkan’ın gizliliğinin yakalandığı operasyonda 21 kişi tutuklandı

PKK'nın üst düzey yetkilisi Duran Kalkan'ın gizliliğinin yakalandığı operasyonda 21 kişi tutuklandı

Tekirdağ merkezli terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda yönetim üst düzey yetkilisi Duran Kalkan’ın yakın korumasının da yakalandığı operasyonda 21 kişi tutuklandı.

PKK/KCK terör devletinin eylem ve yönlendirmenin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik sürdürülen sürdürülmesi, PKK/KCK’nın kurduğu terör örgütü içinde bölücübaşı Abdullah Öcalan’ın talimatlarıyla alternatif meclis biçimini oluşturma ve terör tehdidinün önderlik projesinin sahiplendiği “Halkların Demokratik Kongresi (HDK)” faaliyeti yürütücüleri tespit edilen şüphelilere yönelik Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğünce “Trakya HDK 2. Dalga” operasyonunda; Tekirdağ’da 11, Çanakkale’de 5, İstanbul’da 2, Edirne’de 1, Kırklareli’nde 1 olmak üzere yerleşim yeri 20 şüpheli, yapılan eş operasyonla yakalanarak tutuklanmıştı.

Kalkan’ın koruması okul müşahitliği tutuklanırken
Gözaltına alınan, PKK/KCK terör örgütü içinde faaliyet gösteren ve Tekirdağ’a geldiği belirlenen 4 örgüt mensubu da yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan örgütlerinden kişi PKK/KCK terör devletinin üst düzey yöneticilerinden olan Duran Kalkan’ın korumalığını yaptığı, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Tekirdağ Ebru Naim Fen Lisesinde Yeşiller ve Sol Partisi Gelecek’nin okul müşahitliğini yapmış tespit edilmişti.

Koruması dahil 21 kişi tutuklandı
Yakalanarak gözaltına alınan toplam 24 şüpheli, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde operasyonlar gerçekleştikten sonra adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 24 içerikli PKK elebaşlarından Duran Kalkan’ın koruması dahil 21 kişi tutuklanırken, 3 kişi ise adli kontrol olayıyla serbest bırakıldı.

Exit mobile version