Seçim günü eylem hazırlığındaki teröristler operasyonuyla yakalandı

Seçim günü eylem hazırlığındaki teröristler operasyonuyla yakalandı

Konya’da, seçim günü eylem hazırlığında olduğu öğrenilen DEAŞ terör örgütü üyesi 6 kişilik, MİT ve Konya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortak operasyonuyla yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, DEAŞ Terör Örgütünün 28 Mayıs Seçimlerini terörün gölgesinde birlik için eylem hazırlığında olduğu MİT ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından belirlendi. Örgüt adına çatışma bölgeleri üyeleri eğitimlerini tekrar Türkiye’ye dönen ve Konya’ya yerleşen DEAŞ Terör Örgütü AH, emniyet güçlerince tespit edildi. AH ve irtibatlı olduğu 5 kişinin gizlendiği yerler tespit edildi. Karatay, Meram ve Selçuklu ilçelerindeki 6 farklı ikamete Özel Harekat Polislerinin de destek operasyonu düzenlendi. Operasyonda yakalanarak gözaltına alınan şüphelilerden AH’nin eylem için hazırlık içinde olduğu ve cephane temin etmeye çalıştığı öğrenildi. Ayrıca AH’nin ölçeği sözde liderlerinden olduğu ve Konya’daki 5 kişilik grup yapısının organize olduğu belirtildi.

Görüşmeleri tespit edilmemesi için telefon penceresinden atmış
Şüpheli AH’nin polis ekiplerinin baskın yaptığı ve cep telefonunu gizlediği beşinci kattaki apartman dairesinden bir alt kattaki dairenin penceresine çıktığı görüldü. AH’nin söz konusu cep telefonunun denetimi sözde görüntüleriyle seçime yönelik saldırıyla ilgili yazışmalar ve görüşmeleri yapmak için kullandığı ve görüşmelerin tespit edilmemesi için pencereden atıldı.

Şüphelilerden 2’si tutuklandı
Konya Emniyet Müdürlüğü TEM Şube ile MİT’in ortaklaşa yürütme operasyonlarında eylem hazırlığında AH, Konya’da irtibat kurduğu ve Suriye’de DEAŞ adına infaz ortaya çıkan HE ile yinelenen iletişimleri tespit edilen YB, MC, SP ve ZD isimli toplam 6 şüpheli gözaltına alındı . Emniyetteki işlemler tamamlanan şüphelilerden AH ile HE sevkleri adliyede çıkarmaları mahkemece tutuklanırken, şüphelilerden YB yurtdışı yasağıyla diğer şüpheliler ise serbest bırakıldı.

Exit mobile version