Sokak orasında kız arkadaşını öldürmüş müebbet hapsi istendi

Sokak orasında kız arkadaşını öldürmüş müebbet hapsi istendi

Esenler’de sokak ortasında tartıştığı Asiyeur Atalay’ı maçtan vurarak öldüren Ümit Karakoyun’un yargılanmasına devam edildi. Duruşmada mütalaasını cumhuriyet savcısı Karakoyun’un müebbet hapisle cezalandırılmasını talep ederken, ona silahta iddia edilen sanık Mesut Gezer’in ise 15 yıla kadar hapsi istendi. Öte yandan sanık Karakoyun duruşmada ağlayarak “Beni okuyordum. Sevmek ne zaman saplantı oldu?” dedi. Karakoyun ayrıca diğer sanık Mesut Gezer’e bakarak “Allah belasını versin onun yüzünden oldu” ifadesini kullandı.
Esenler’de 5 Mayıs 2022’de sokak ortasında tartıştığı Asiyeur Atalay’ı silahla şiddetle vurarak öldüren Ümit Karakoyun’un yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.
Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Ümit Karakoyun ile tutuksuz sanık Mesut Gezer ve Asiyenur Atalay’ın evi hazır bulundu. Duruşmaya taraf avukatları da katıldı.
Duruşmada Asiyenur Atalay’ın babası Bayram Atalay “Sanık daha önce 16 kez suç işlemiş. Ben bu sanığın cezasında ceza verilmesini istemiyorum” dedi.
Duruşmada mütalaasını mahkeme cumhuriyeti savcısı, Ümit Karakoyun ile Asiyeur Atalay’ın yaklaşık 7 yıl önce sosyal medyadan tanıştıklarını ifade ederek “İlişki sürecinde şiddete maruz kalan ve aralarında kıskançlık yaşanan maktulün son dönemler Karakoyun’dan uzaklaşmaya çalıştı” kullandı. Cumhuriyet savcısı mütalaasında olay günü sanığın, maktulün yanına hareket ettirdiği silahı maktulün Kabına koyduğunu belirtti. Mütalaada “Maktul ile sanığın tartışmaya başladıkları ve Ümit Karakoyun’un maktule sınıfı silahı alarak 2 el ateş ettiği ve Asiyenur Atalay’ın hayatını kaybettiği” şeklindeki olay anı da anlatıldı.
Savcı mütalaasında Ümit Karakoyun’un ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis ile cezalandırılmasını talep ederken, Karakoyun’a suçta kullandığı tabancayı verdiği belirtilen Mesut Gezer’in ise ‘kasten öldürmeye yardım etme’ suçundan 10 mahkumdan 15 yüklemeye kadar hapisle cezalandırılması istendi. Sanıkların ayrıca ‘ruhsatsız silah suçu’ suçundan da ayrı ayrı cezalandırılmaları talep edildi.
Mütalaanın açıklanmasının ardından savunması kalmasını sanık Ümit Karakoyun “Ben pişmanım ailesinden özür dilerim. Ben seviyorum. Sevmek ne zaman saplantı oldu?” dedi. Sanık savunmasında arkasını yaklaşırken diğer sanık Mesut Gezer’e bakarak “Allah belasını versin onun yüzünden oldu” ifadesini kullandı. Öte yandan sanığın savunma yaparken ağladığı da görüldü.
Sanık Mesut Gezer ise “Bana iftira atıyorlar ben evin yardımda bulunmadım beraatimi istiyorum” dedi.
tutuksuz sanık Mesut Gezer’in adli kontrol tedbirinin devamına, sanık Ümit Karakoyun’un ise mahkemelik halinin devamına karar verdi. Duruşma sınırını mütalaaya karşı beyanlarının alınması için ertelendi.

Olayın Geçmişi
Esenler’de sokak ortasında tartıştığı Asiyeur Atalay’ı (19) silahla derinlemesine vurarak öldürdüğü iddia edilen Ümit Karakoyun (26), cinayeti işledikten sonra olay yerine kaçmıştı. Polis ekipleri sanığı silahı ile birlikte Arnavutköy’de yakalamıştı. Sanık Ümit Karakoyun hakkında ‘nitelikli kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve ‘ruhsatsız silah bulundurma’ suçundan ise 1 görevli 3 hapishaneye kadar hapis cezası istenmişti. Diğer sanık Mesut Gezer hakkında ise ‘kasten öldürmeye azmettirme’ suçundan müebbet hapis ve ‘ruhsatsız silah bulundurma’ suçundan 1 kişinin 3 bölüme kadar cezalandırılması talep edilmişti.

Exit mobile version