Soma yapılan şehitleri 9’uncu yılda anılıyor

Soma yapılan şehitleri 9'uncu yılda anılıyor

Dünya tarihindeki en fazla can kayıplı iş kazalarından biri olarak kayıtlara geçen Soma maden faciasının 9. yılında şehit madenciler Soma Maden Şehitliğinde anılıyor. Türkiye Maden İşçileri Sendikası üyeleri mezarları tek tek ziyaret edip karanfil bırakıp dualar ederek mesai arkadaşlarını veı.
Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Merkez ve Soma’daki şubesi sabahın erken saatlerinde Soma’daki maden şehitlik yerine şehit madencileri kabirleri başında veı. Kabirlere karanfil bırakan sendikacılar dua ederek şehit mesai arkadaşlarını unutmadıklarını gösterdi.
Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Mehmet Ali Çakır şehitlikte bulunduğu yere, “13 Mayıs 2014’te maden kazası yaşadık ve 301 arkadaşımızı şehit verdik. Bugün 9’uncu yıl dönümü. Türkiye Maden İşçileri Sendikası olarak genel merkezimizde, Soma’daki 4 mağazamızda ve işyerimizde Bütün mamahanelerimizde şehitlerimizi hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız. 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli 2 büyük deprem yaşadık. Hatta Ramazan’da ölenlerin arkadaşlarına hayır yapmak için topladıkları masraflar de depremzede vatandaşlarımıza gönderdiler. Tüm madenci arkadaşlara teşekkür ediyorum, Allah hepsinden razı olsun. şeklinde konuştu.
Anma oturumlarına katılan Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak ise “Ruhları şad olsun. Bugün 9’uncu yılını anıyoruz. .Allah cihazıne bir daha böyle acılar yaşatmasın” dedi.

Exit mobile version