Sultangazi’de vatandaştan İmamoğlu’na tepki: “Yapamıyorsa bıraksın biz tüketmiyoruz”

Sultangazi'de vatandaştan İmamoğlu'na tepki: "Yapamıyorsa bıraksın biz tüketmiyoruz"

Sultangazi’de hafriyat kamyonunun çarpması sonrasında hasar gören üst geçitlerin yıkılarak yerine yenisinin uzunluğu açıklanmıştı. Yaklaşık 3 ay evine rağmen sadece ayaklarına konulan üstgeçit ile ilgili Sultangazili esnaf ve işletme “İmamoğlu yapmayacaksa para toplayıp biz tüketelim” diyerek tepki gösterdi.
Sultangazi’de hafriyat kamyonunun çarptığı üst geçit hasar görmüş, T4 Topkapı-Mescid-i Selam Tramvay Hattı 50. Yıl Baştabya İstasyonu kapatılarak yapılan ayrıntılı incelemenin ardından üst bileşenlerin yıkılarak yenilenmesine karar verildi.
Bu süre içinde İBB tarafından ise mağduriyetin elden çıkarılması için ücretsiz ring seferleri konulmuş konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Tonguç Çoban, imha operasyonun başlatılarak yeni üst sunucun 90 gün süre içinde tamamlanarak hizmete açılacağı duyurulmuştu.
Ancak aradan geçen yaklaşık 3 ay süreye rağmen çalışmaların büyük oranda aksadığı ve bu süre içinde gelinen merkez köprünün yalnızca ayaklarının yerine konulduğu görülürken bölge esnafı ve amaçladığı “İBB başkanı Ekrem İmamoğlu yapmayacaksa biz kendi içinde para toplayıp ortaya çıkacağı” diyerek tepki gösterdi.
Selami Yavuz isimli vatandaş “Sultangazi 50. yıl mahallesi sakinleri olarak B caddesi üzerinde bulunan bu yaya üst gelirlerinin ve tramvay hattının 2 ay önce ilgili belediye görevlileri geldiklerini açıklayanlar dediler ki 3 ay içinde biz bu mağduriyetini gidereceğiz 2 ay geçmiş durum vaziyet içler acısı. Yapan yok ilgilenen yok buradaki bütün insanlar perişan hem esnafı ile hem oturanları ile.İlgililerden ricamız bu insanlar bunu neden reva görüyorlar.Sayın valime de buradan sesleniyorum.Sayın valim mülki amir olarak siz en üst makamdasınız sizden ricamız buradaki ilgililerin bir hizmet yapmadıkları zaman onu yok etmek Binanız yardımcı olun bizi bu sıkıntı ve çileden kurtarmanın beklediği hizmet bizim şu bu mevzumuz yok teşekkür ediyorum’ diyerek kullandı.
Bölgede esnaflık yapan Osman Görgülü “1. aydan bu yana hemen hemen bu köprü bu kadar mı zor bir insan istese yemin ederim 1 haftada yapmıyorlarsa bıraksınlar bu esnaflara bu mahalle biz kendi aralarında ya. Gerek yok.Anamız ağladı 5 personele 3 tane benmden yevmiyelerini veriyorum.Benim bu zararımı kim karşılayacak İmamoğlu’mu karşılayacak.Ayıptır bu işi yapıyorlarsa yapsınlar götürürlerse bıraksınlar ki yapanlar cebini yapsın.Onca esnafın götüreceği kim kardeşimin ya.Orası normal bir cadde idi caddeyi Öldürülenler ara sokak gibi oldu.Vallahi bıraksınlar biz esnaflar kendi aramızda toplar babamızın hayrına kaydetti.Kepengi vurup gideceğiz az kaldı” dedi.
Bir başka esnaf Mehmet Emin Sucu ise “Yaklaşık 3 ay oldu bu üst elden bitmesi lazımdı 3 ay süre verdiler halen bir şey yok. Yani yapmıyorlarsa söylesinler biz kendilerinde halk olarak içinde barındırıyorlar. olarak kan ağlıyoruz” dedi.

Exit mobile version