Uygulamadan kaçarken sürücü sürücü, “Ehliyetim orada yoktu, gittim, polis abi Allah razı olsun beni yakaladı”

Uygulamadan kaçarken sürücü sürücü, “Ehliyetim orada yoktu, gittim, polis abi Allah razı olsun beni yakaladı”

Küçükçekmece’de, okul çevrelerinde asayiş ve güvenliğin sağlanması amacıyla geniş kapsamlı denetim toplantısı. Kurallara uymayan araç ve işyerinde 60 bin TL ceza kesilmişken ehliyeti olmadığı için motosikletle uygulamadan kaçmaya çalışan sürücü ise “Ehliyetim yoktu, polis ağabey Allah razı olsun yakalandı” dedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ile Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Mobil Okul Timi, Önleyici Hizmetler, Trafik, Asayiş, Narkotik ve diğer ilgili birimlerin genişlemesiyle okul önlerinde geniş bir yelpazede bir denetim gerçekleştirdi. Eğitim-öğretim dönemi boyunca okul çevrelerinde şüpheli görülen araç ve çalıştırma durduruldu. Araçların içi didik didik aranırken sürücü ve araçtaki kişilerin Genel Bilgi Taraması (GBT) sorgulaması yapıldı. Ekipler şahsi motor ticari olarak kullanan 2 sürücüye cezai işlem uygulandı. Aynı sürücülerden ehliyeti olmaması ve motosikletlerinin muhafazası olmaması için ayrıca ceza kesilerek, iki motosikleti de 15 gün süreyle trafikten men edildi. Polis, ayrıca muayenesi olmayan ve ikinci kez denetime giren iki araca muhafazası dışında 1 sürücüye de ehliyetsiz araç kullanmaktan muhafaza 60 bin TL ceza verildi. Uygulamanın gün boyu çeşitli okul önünün devam edeceği bildirildi.

“Motor ticari değil diye ceza yedim”
Şahsi motor ticari olarak kullanan sürücü, “Motor ticari değil diye ceza yedim. Bir de ehliyetim yanında yoktu, gittim. Polis abi Allah razı olsun beni yakaladı. Motor 15 gün ceza yedi” dedi.

Exit mobile version