Van’da örülen duvarın uzunluğu 100 kilometreyi buldu

Van'da örülen duvarın uzunluğu 100 kilometreyi buldu

Türkiye-İran sınırının güvence altına alınması, yasa dışı geçişler ile kaçakçılık taşınması ve teröristlerin sızmasının engellenmesi amacıyla 295 kilometrelik sınır hattının 96 kilometrelik bölümü duvar örüldü.
Sınırda hudut güvenliğinin kullanım amacı Van’ın İran’la olan 295 kilometrelik evin güvenlik duvarının önemli bir kısmını elinde tuttu. Gözetleme kuleleriyle donatılan ve hendeklerle kuşatma duvar sayesinde her türlü terör, kaçakçılık ve yasa dışı geçişlerin önüne geçiliyor. Aynı zamanda güvenlik duvarı güzergahında paralel yapılan yolda sınır birlikleri 7 gün 24 saat devriye gezerek çevreyi gözetim altında tutuyor.

3 yılda 155 bin 774 göçmen yakalandı
Çalışmalar ortamı 2021 yılında 62 bin 253, 2022 yılında 64 bin 860, 2023 yılının ilk 5 yerleşim yeri ise 28 bin 661 dahil olmak üzere 155 bin 774 göçmen sınır hattında hem yakalandı hem delendi.
Konuya ilişkin Van Valiliğince yapılan, “Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde mahalli Bakanlığına tevdi edilen sınır, kıyı ve karasularımızın muhafazası ve emniyetini sağlama görevlerinin verdiği yetki ve ‘hudut namustur’ şiarıyla yürütmein emniyet sınırına yönelik yatırım ve operasyonlarımız bir şekilde bir şekilde yürütür. İran sınırlarının tamamında devam eden güvenlik duvarı ve devriye yolu inşa duvarı da ivedilikle sonuçlandırma ile birlikte kumanda doğu kanatları organları bir engel sistemiyle tahkim edilmiş, güçlendirilmiş olacaktır. Ölçümün bütün sınırları caydırıcılığı yüksek, anlık müdahaleye imkan verir alt yapı Sağlayan Sınırlı Fiziki Güvenlik Sistemleri ile izlenecektir. Geleneksel bir şekilde insan gücü ve fiziki güvenlik sistemlerine dayanan sınırlı güvenlik yaklaşımının yanı sıra teknolojik güvenlik önlemleri temini ve yollarına yönelik yoğun özellikleri da devam etmektedir. Bugüne kadar Van ilinde 96 kilometre güvenlik duvarı ve devriye yolunun inşası tamamlanmış, kısa sürede yaklaşık 300 kilometrelik hattın tamamın fiziki güvenlik sistemleriyle hedeflenmektedir. Elektro-optik kulelerin 103 tanesi Van ilimiz sınırlarıdadır, hudut boyunda yapımı devam eden enerji nakil hatlarına yönelik yatırımın mevcut değeri 300 milyon TL havalandırmadır ve Van ilimizde yapımı tamamlanan asansörlü kule sayısı 6’dır. Sınırlarımızdaki teknolojik güvenlik önlemlerine yönelik çalışma ve yatırımlarımız sürmekte olup kısa vadede bütün sınırlarımızın en gelişmiş teknolojik sistemlerle donatılması beklenmektedir” denildi.

Exit mobile version