Vekil imam cinayetinde şüpheli tutuklu

Vekil imam cinayetinde şüpheli tutuklu

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde boş arazide ölü bulunan ilahiyat fakültesi öğrenci vekil imam olayına tutuklanan tutuklanan cinayet şüphelisi çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanırken tutuklanan diğer kişi serbest bırakıldı.
Edinilen bilgiye göre, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi olan ve vekil imamlık yapan 20 yaşındaki Bekir Türker, 13 Mayıs Cumartesi günü kayıplara karıştı. Türker için endişelenen arkadaşlarının durumunu polis ekiplerine bildirdi. Olaya ilişkin incelemeyi başlatan polis ekipleri, Türker’in cep telefonunu Adapazarı ilçesi Kuzey Terminal bölgesinde boş arazide buldu. Çalışmalarını genişleten ekipler, sabah saatlerinde ise Türker’in cansız gövdesini Dağdibi Mahallesi’nde boş bir arazide buldu. Cinayet şüphesi üzerinde duran ekipler, olaya ilişkin geniş kapsamlı inceleme başlatıldı. Talihsiz gencin cansız bedeni otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı. Olayın şok eden teferruatı ise polis ekiplerinin sonuçları ortaya çıktı.

Şüpheli tutuklama
Yapılan otopsi yapısı Türker’in tepesinden tabanca ile vurularak öldürüldüğü tespit edildi. İddiaya göre, Türker aracını bir miktar para kullanıcı arkadaşı 17 yaşındaki E.Ö.’ye kiraladı. Bekir Türker, E.Ö.’den aracında oluşturduğu iddiası yaklaşık 200 bin liralık mülkünü yaptırmak istedi. Bunun için buluşan ikili arasında çıkan tartışmada E.Ö., yanında getirdiği tabanca ile Türker’i kafasından vurarak öldürdü. Türker’in cansız binası boş araziye bırakan E.Ö., olay yerinden kaçtı. Polis ekiplerinin cinayet şüphesi üzerine olay aydınlatıldı. Yapılan çalıştırma ve incelenen güvenlik kameraları şüpheli E.Ö. tespit edildi. Ekiplerce operasyonla şüpheli ve bir kişi yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki ifadesinde suçunu itiraf eden E.Ö. İşlemlerin ardından gözaltına alınan diğer kişiyle adliyeye sevk edildi. Burada hakim karşısına çıkacak E.Ö. tutuklanırken diğer kişi ise serbest bırakıldı.

Exit mobile version