2022 Katar Dünya Kupasında alkol satışı yapılmayacak

FIFA, Katar'da pazar günü başlayacak 2022 Katar Dünya Kupası’nın oynanacağı sekiz stadyum ve çevresinde alkol satışı yapılmayacağını resmen duyurdu. Kararın, Katar yetkilileri ile yapılan son görüşmelerin ardından ortak olarak alındığı duyuruldu.

FIFA, Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası'nın açılış maçına 2 gün kala stadyumlarda alkol satılmayacağını duyurdu. 

Dünya Kupası'nda pazar günü oynanacak Katar-Ekvador açılış maçı için büyük heyecan ve geri sayım devam ederken, stadyumlarda alkol satışının yasaklanacağına ilişkin iddialar FİFA doğrulandı. Ancak Dünya Kupası maçlarının oynanacağı statların etrafında alkolsüz bira dağıtımı yapılacağı duyuruldu.

FIFA, Dünya Kupası boyunca stadyumlarda alkol satışı yapılmayacağını açıklarken, taraftarların bir araya geldiği 'fan zone'ların bu yasağın dışında kalacak. Alkol satış iznine sahip olan otel ve restoranlar da kapsam dışında yer alacağını açıkladı. Kararın ardından, turnuvanın sponsorları arasında yer alan ve 75 milyon pound ödeyen İngiliz markası, bir tweet paylaşarak bunun tuhaf olduğunu söyledi. Özellikle ise alkole düşkünlüğü ile bilinen İngilizler taraftarlar ise bu karar karşısında tam çılgına döndü.

Exit mobile version