ABD’de olağanüstü hal! elektrik şebekesine silahlı saldırı

Amerika Birleşik Devletleri’nin Kuzey Carolina eyaletindeki elektrik şebekesine silahlı saldırı düzenlendi. Silahlı saldırının ardından bölgede olağanüstü hal ilan edildi.

ABD'de olağanüstü hal! elektrik şebekesine silahlı saldırı

ABD’nin Kuzey Carolina eyaletindeki elektrik şebekesine düzenlenen silahlı saldırının ardından bölgede olağanüstü hal ilan edildi. Düzenlenen silahlı saldırı sonrası 45 bin hane elektriksiz kaldı. FBI'ın şüphelileri bulmak için insan avı başlattı.

ABD’nin Kuzey Carolina eyaletinin Moore ilçesinde elektrik şebekesine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırının ardından 45 bin ev ve iş yeri elektriksiz kalarak karanlığa gömüldü. Bölgede yaşanan aksama olağanüstü hal ilan edilmesine yol açtı.

Moore County Şerifi Ronnie Fields, cumartesi gecesi meydana gelen saldırının nedeninin henüz bilinmediğini açıkladı. Elektriksiz kalan 45 bin hanenin yaşadığı panik ve korku ve karanlık gözetilerek okulların tatil edildi. Fields, soruşturmanın FBI da dahil olmak üzere yerel, eyalet ve federal kolluk kuvvetleri tarafından yürütüldüğünü bildirdi.

ABD Enerji Bakanı Jennifer Granholm ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “FBI, Moore County’deki elektrik tesislerine kasıtlı olarak verilen zararı araştırıyor. Yerel kolluk kuvvetleri ve özel sektör ortaklarıyla düzenli temas halindeyiz” dedi.

Yetkililer, elektrik şebekesinin onarımının 8 Aralık perşembe gününe kadar sürebileceği belirtildi. 

Exit mobile version