ABD Venezuela’ya uyguladığı ambargoyu hafifletiyor

ABD Hazine Bakanlığı, Venezuela ile arasında varılan anlaşmalara yanıt olarak, uyguladığı petrol yaptırımlarını kaldırdığını duyurdu.

Rusya ile Ukrayna arasından yaşanan ve tüm dünyayı ektileyen savaş yüzünden Rus petrolüne uygulanan ambargo, ABD'yi yeni formüller bulmasına yönlendirdi.

Petrol yönünden verimli ve önemli kaynaklara sahip Venezuela'yı kendisine hedef alan Amerika, yıllardır ekonomik anlamda ciddi sert yaptırımlar uyguladığı ülkeye ılımlı adımlar atmaya devam ediyor..

ABD Hazine Bakanlığı, Venezuela devlet kurumları ile muhalefet arasında varılan anlaşmalara yanıt olarak bu ülkeye uyguladığı petrol yaptırımlarının ağırlıını indirmeyi kabul ettiğini duyurdu.

Bakanlık, Amerikan enerji şirketi Chevron'a Venezuela'da 6 ay boyunca petrol çıkarma ve petrol ürünleri üretme, ayrıca bu ürünleri ABD pazarına tedarik etme izni veren lisans sağladı.

Yapılan Açıklamada, “Bu önlem, ABD'nin Venezuella halkının zor durumunu hafifleten ve demokrasinin yeniden tesis edilmesini destekleyen somut adımlara göre yaptırımların noktasal olarak hafifletilmesine yönelik uzun vadeli politikasını yansıtıyor” ifadelerine yer verildi.

Exit mobile version