Azerbaycan, Ermenistan saldırılarını püskürttü

Ermenistan tarafının döşediği mayınlar nedeniyle bir anda gerilen bölgede saldırılar yapan Ermeni güçlerine karşılık Azerbaycan'dan geldi.

Azerbaycan, Ermenistan saldırılarını püskürttü

Ermenistan, dün akşam saatlerinde bir kez daha provokasyonlarla Azerbaycan topraklarına saldırdı. Can Azerbaycan ise hızla karşılığını verdi. Kayıplar söz konusu. 

Ermenistan bölgeyi bir kez daha hareketlendirirken bu kez Azebaycan kuvvetleri misli ile karşılık vererek saldırıları püskürtmeye başladı. Bölgeden kayıp haberleri gelmeye başladı. Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarına mayın döşemeye başlaması sonrasında bir anda karşılıklı saldırılara dönen kirli provokasyonda sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan son dakka açıklamasında, “Azerbaycan'ın Ermenistan topraklarına müdahalesiyle ilgili Ermeni medyası ve sosyal medyasında yayımlanan haberler gerçeği yansıtmıyor.

Bölgedeki saldırgan ve işgalci devlet Ermenistan Cumhuriyeti'dir. Azerbaycan'ın Karabağ ekonomik bölgesinde Ermeni silahlı kuvvetlerinin personel ve teçhizatının varlığı halen devam etmektedir.

Ermenistan'ın provokasyonuna karşılık Azerbaycan ordusu yerel karşı tedbirler alıyor ve atış noktaları etkisiz hale getiriliyor.

Ermenistan'ın devam eden askeri maceraperest ve rövanşist politikası, geçtiğimiz ay Azerbaycan ordusunun Kelbecer, Laçın, Daşkesen ve Gedebey istikametlerindeki Azerbaycan ordusu mevzilerini yoğun ateş altına alması ve bugün yaptığı provokasyonlar, durumun gerginleşmesinin başlıca nedenidir. Bu nedenle sorumluluk Ermenistan'ın askeri ve siyasi liderliğine aittir.” ifadelerine yer verildi.

Exit mobile version