Batı donmuş olacak! Putin: batıya gaz, petrol, kömür yok…

Avrupa ülkeleri için oldukça soğuk bir kış olacağını yaptırım kararları sonrası vurgulayan Rusya'dan AB'yi donduracak radikal karar! Putin duyurdu: "batıya gaz, petrol, kömür, sağlamayacağız"

Batı donmuş olacak! Putin: batıya gaz, petrol, kömür yok...

Ukrayna-Rusya savaşı başladığından bu yana çok sert yaptırımlarla karşı karşıya kalan Rusya, Avrupa'nın ipini çekti.  Putin net konuştu, “Batı donmuş olacak” dedi.

Avrupa bu kışın oldukça soğuk geçeceği beklentisi ile alternatif yöntemler, stok doldurma ve tasarruf önlemleri ile geçiştirmek için çabalarken, Rusya radikal kararlar almaya devam ediyor. Rus devlet başkanı Vladimir Putin, Avrupa'nın yaptırımları hakkında açıklamalarda bulunurken, kaynaklarından hiç birinin satılmayacağını duyurdu.

VİDEOLAR İLE DALGA KONUSU OLMUŞTU

Avrupa için hazırlanan soğuk kış günblerinde dondurucu soğuk altında kalan videolar ile adeta dalga konusu haline gelmişti. Bu videolar Putin'in kararlılık vurgusu ile gerçeğe dönüşeceğe benziyor.

BATI DONMUŞ OLACAK!

Rusyanın Uzakdoğu bölgesinde bulunan Vladivostok'da düzenlenen Doğu Ekonomik Forumunun genel kurul toplantısında açıklamalarda bulunan Vladimir Putin, “Gaz, petrol, kömür, kalorifer yakıtı sağlamayacağız. Hiçbir şey sağlamayacağız. Batı donmuş olacak.” ifadelerini kullandı.

Gazprom hatları üzerinden bir doğalgaz akışı şuanlık bulunmadığı, bakım nedeniyle Rusya'nın akışı kestiği biliniyor.

Exit mobile version