Berlusconi taburcu edildi: Kabusum bitti

İtalya’nın eski başbakanlarından Silvio Berlusconi, lösemiye bağlı akciğer enfeksiyonu nedeniyle altı haftalık tedavi gördükten sonra Milan kentindeki hastaneden taburcu edildi.

Berlusconi taburcu edildi: Kabusum bitti

5 Nisan’da hastaneye kaldırılan 86 yaşındaki Silvio Berlusconi, 10 günden fazla yoğun bakımda kalmıştı. Taburcu edildikten sonra yaptığı açıklamada, “Acı verici ve zor bir dönemdi, ancak karanlıktan sonra tekrar kazandım. Kabus bitti” ifadelerini kullandı.

BAŞBAKANDAN MESAJ

Koalisyonunda lösemiyle mücadele eden Berlusconi’nin Forza Italia partisinin de yer aldığı Başbakan Giorgia Meloni, sosyal medya hesabından müttefikinin taburcu edilmesini memnuniyetle karşılayarak, “Birçok savaşta birlikte mücadele etmek için sizi sahada bekleyeceğiz” dedi. Forza Italia’nın Berlusconi’nin doğrudan bir rolünün olmadığı hükümetteki en kıdemli üyesi olan Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, “Eve döndüğünüz için hepimiz mutluyuz, tekrar hoş geldiniz Başkan!” dedi. 1994-1995, 2001-2006 ve 2008-2011 yıllarında başbakanlık yapan Berlusconi, ülkesi mali krizin eşiğindeyken daha sonra beraat ettiği seks skandalına karıştığı için son başbakanlığı döneminde istifa etmişti.

Exit mobile version