Biden, “Armagedon” vurgusu ile bir kez daha nükleer açıklaması yaptı

ABD Başkanı Biden, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik nükleer silah açıklamasında bulundu. İstihbarati bir bilgi olmadığını söyleyen Biden, "yakın zamanda nükleer silah kullanacaklar" dedi.

Biden, "Armagedon" vurgusu ile bir kez daha nükleer açıklaması yaptı

Rusya Ukrayna arasında süren savaşta Kremlin'den gelen Nükleer tehditleri ile Dünya adeta diken üzerinde. Rus Lider Putin, ABD tarafıdnan Ukrayna'ya yapılan askeri yardımların durdurulası, aksi durumda Nükleer silah kullanımının kaçınılmaz olacağını duyurmuştu.

ABD Başkanı Joe Biden'ın nükleer silah çıkışı dünyada gündemende ilk sıralara yerleşti. Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Rusya'nın yakın zamanda nükleer silah kullanacağına ilişkin ellerinde bir istihbarat olmadığını söylemesine rağmen, Biden'dan bir kez daha nükleer çıkışında bulundu.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, ABD Başkanı Joe Biden'ın nükleer “Armageddon” riskinin 1962'deki Küba Füze Krizi'nden bu yana en yüksek seviyede olduğuna ilişkin açıklamasının ardından, Rusya'nın yakın zamanda nükleer silah kullanacağına ilişkin ellerinde bir istihbarat olmadığını söyledi.

Biden'ın dün katıldığı bir etkinlikte nükleer “Armageddon” riskinden bahsettiğinin anımsatılması üzerine Jean-Pierre, “(Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin'in nükleer silahları kullanmaktan bahsetmesi çok sorumsuzca idi. İstenmeyen sonuçları olmadan nükleer silah kullanamazsınız.” dedi.

Exit mobile version