Biden uyuşturucu hükümlülerini affetti

ABD'de "Marihuana Reformu" devreye girdi. ABD Başkanı Joe Biden, Afrika kökenli Amerikalıların çoğunluğunu oluşturduğu uyuşturucu sabıkalılarının affına karar verdi.

Biden uyuşturucu hükümlülerini affetti

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden esrar yani mariuhana bulundurmak ve kullanmaktan hüküm giyenlerin affına karar verdi.

“İNSAN HAYATINDA LEKE BIRAKIYOR”

Başkan Biden daha önce birçok kez kimsenin esrar yüzünden hüküm giymemesi gerektiğine inandığını açıklamıştı. İnsanların hayatında leke bırakıyor ve birçok insanın hayatı alt üst oluyor diyen Başkan Biden, düğmeye bastı. Esrar kullanmaktan ya da bulundurmaktan hüküm giyenlerin affına karar verdi. 

ESRAR AFFI ÇIKARDI

İlk olarak kullanmak için üzerinde marihuana bulundurmaktan hüküm giyen tüm federal suçların affını ilan ettiğini duyuran Biden, “Uygun bireylere af belgesi verilmesi için idari bir süreç geliştirmesi için Adalet Bakanına talimat verdim. Esrar bulundurmaktan federal mahkumiyetleri olan ve sonuç olarak istihdam, barınma veya eğitim fırsatlarından mahrum bırakılabilecek binlerce insan var. Eylemim, bu mahkumiyetlerden kaynaklanan ikincil sonuçların hafifletilmesine yardımcı olacaktır.” dedi.

ESRAR YENİDEN SINIFLANDIRILACAK

Joe Biden; mariuhana'nın eroin ve LSD ile aynı kategoriden çıkartılması için talimat veren Biden, “Federal yasa şu anda esrarı, en tehlikeli maddeler için yapılan sınıflandırma olan Kontrollü Maddeler Yasası'nın I Çizelgesi'nde sınıflandırmaktadır. Bu, eroin ve LSD ile aynı programdır ve aşırı doz salgınımızı tetikleyen ilaçlar olan fentanil ve metamfetamin sınıflandırmasından bile daha yüksektir.” dedi.

AF ESRARLA İLGİLİ HER SUÇU KAPSAMIYOR

Esrar konusundaki başarısız yaklaşımımız yüzünden çok fazla hayat altüst oldu. Bu yanlışları düzeltmemizin zamanı geldi.” diyen Biden kaçakçılık, pazarlama ve reşit olmayanlara satış yapanların af kapsamının dışında kalacağını söyledi.

 

Exit mobile version