Bolsonaro Amazon Orman Fonu’nu kapatmıştı, Lula yeniden açtı!

Brezilya'da Amazon yağmur ormanlarını kurtarmak için kurulan fonu Bolsonaro kapatmıştı. Seçimden zaferle çıkan solcu lider Lula Amazon Ormanları Fonu'nu yeniden yürürlüğe soktu.

Bolsonaro Amazon Orman Fonu'nu kapatmıştı, Lula yeniden açtı!

Brezilya'da Amazon yağmur ormanlarının yok olmasına karşı 2008 yılında kurulan Amazon Fonu, 2019 yılında devlet başkanı Bolsonaro tarafından kapatılmıştı. Geçen haftaki seçimlerde bir kez daha devlet başkanlığı koltuğuna oturan Solcu Lula, rant yok, doğa var dedi. Solcu lider Lula seçim vaadinde söz verdiği gibi Amazon Fonu'nu yeniden hayata geçirdi.

BOLSONARO KAPATTI, LULA AÇTI

Brezilya Yüksek Mahkemesi, ülkenin ormansızlaşmaya karşı mücadelesinde önemli bir araç olan Amazon Fonu'nu yeniden etkinleştirdi. Sağcı başkan Jair Bolsonaro'nun kapattığı fonu solcu Luiz Inacio Lula da Silva geri getirdi.

The Guardian'ın haberine göre, Lula dün alınan karar, yetkililere fonu 60 gün içinde yeniden etkinleştirme emri verdi ve 2019 yılından beri Brezilya devlet kalkınma bankasının kasasında kalan 3 milyar real (10 milyar TL) kullanıma açılacak.

Fon, 2019 yılında sağcı başkan Bolsonaro'nun belirtilmemiş usulsüzlükleri gerekçe göstererek kilit komitelerinden ikisini tasfiye etmesiyle tedavülden kalkmıştı.

Exit mobile version