Büyük ikramiye’yi 433 kişi kazandı, ülke karıştı

Filipinler'de 433 kişi büyük ikramiyeyi kazanınca sesler yükseldi, tartışmalar başladı. Yolsuzluk iddiaları ülkeyi gündem olurken milyonlerler ikramiyenin akıbetini merak ediyor.

Büyük ikramiye'yi 433 kişi kazandı, ülke karıştı

236 milyon pezo'luk büyük ikramiye tam 433 kişiye çıktı. Loto oynayan talih avcıları aynı 6 sayılık seriyi tutturunca çekilişte şaibe olduğu iddiaları Filipinlerde gündemi sarstı.

HEPSİ AYNI SAYILARI TUTTURDU

Tam 433 kişi, 9-45-36-27-18-54 sayılarını tutturarak 236 milyon pezo değerindeki büyük ikramiyeyi kazandı. Biranda yüzlerce milyoner olunca ülkede loto güvenirliği sarsıldı. Şanslı sayıların hepsinin 9 ve 9'un katları olması ise şaibe iddialarını güçlendirdi.

ŞANSLI SAYILAR 9'UN KATLARI

Filipinler Üniversitesi'nden Matematik Profesörü Guido David, “Sayılara bakarsak hepsi 9’un katları. Bu yüzden bazı insanlar bunu oldukça şüpheli buluyor.”  açıklamasında bulundu. David, ayrıca bir kişinin Büyük Loto çekilişini kazanma ihtimalinin 29 milyonda bir olduğunu söyledi., “Sonucu olağandışı veya şaşırtıcı bulan insanları suçlamıyorum. Ben de sonuca şaşırdım.”  diyerek kendi şaşkınlığını da gizlemedi.

SENATO SORUŞTURMA İSTEDİ

Filipinler senatosu azınlık lideri Koko Pimentel, sonucun “şüpheli” olduğunu belirtti. Pimentel soruşturma açılması çağrısında bulundu. Pimentel, “Bu loto oyunları Filipinler Cumhuriyeti tarafından yetkilendirilmiştir. Bu nedenle, bu oyunların dürüstlüğünü korumamız gerekiyor.” dedi.

“TEMİZ BİR ÇEKİLİŞ YAPILDI”

Filipin Yardım Kuruluşu Çekiliş Ofisi (PCSO) Müdürü Melquiades Robles usulsüzlük olmadığını söyledi.  236 milyon pezo değerindeki büyük ikramiye, 433 kişiye bölündüğünde kazanan her bir kişiye 545 bin pezo (9 bin 276 dolar) düşüyor. Büyük Loto’da 1’den 55’e kadar 6 sayı seçiliyor.

[ilgili-haber=745]

Exit mobile version