Çin’de yaşanan depremde can kayıpları artıyor.

Sichuan eyaletinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 46’ya yükselirken, 16 kişiden haber alınamadığı ve 50 kişinin ise yaralandığı ifade edildi.

Dün sabah saatlerinde Çin’in Sichuan eyaletinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde  yaşanan can kayıpları artmaya devam ediyor.

Çin basınında çıkan haberlere göre  depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 46’ya yükselirken 16 kişiden hala haber alınamadığı ve 50 kişinin ise yaralandığı yazıldı.

Yollar ulaşıma kapandı, evlerde hasar yaşandı

Sichuan'da depremden dolayı meydana gelen toprak kaymaları sebebiylede bazı yolların ulaşıma kapandığı ve çok sayıda evin maddi hasar gördüğü ifade edildi. Sichuan’da yaşanan 6.8 büyüklüğündeki deprepim hemen ardından 4.2 büyüklüğünde bir artçı deprem daha meydana gelmişti. Öte yandan, Çin’in Sichuan eyaletinin Yaan kentinde geçtiğimiz Haziran ayında yaşanan depremde 4 kişi hayatını kaybederken, Çin'de son yılların en sert depremlerinden olan 2013 yılında ki 7 şiddetli depremde 100'ün üzerinden can kaybı meydana gelmişti. 

Fransız basınında çıkan haberde ise depremin bazı binaları yıktığını ve bazı bölgelerin ise elektriksiz kaldığını duyurdu. Ayrıca depremde tüm binaların sallandığı Chengdu şehrinde milyonlarca kent sakininin karantina altında olduğunu hatırlatıyor.

Çin'de yaşanan depremde can kayıpları artıyor.

Exit mobile version