Danimarka’da seçim zaferi! Sol blok zaferi kucakladı!

Danimarka seçimlerinde sol blok zafer ile çıktı. Ülkede düzenlenen erken seçimde, merkez sol ittifakı parlamentoda çoğunluğu kazandı.

Danimarka'da seçim zaferi! Sol blok zaferi kucakladı!

Danimarka seçimlerinde sol blok zafer ile çıktı. Ülkede düzenlenen erken seçimde, merkez sol ittifakı parlamentoda çoğunluğu kazandı. Başbakan Metter Frederiksen liderliğindeki Danimarka merkez sol bloğu, genel seçimlerde son 20 yılın en fazla oyunu alarak hükümeti kurma yetkisini aldı.

BREZİLYA'DAN SONRA DANİMARKA DA SOL DEDİ

Danimarka’da seçimi merkez sol kazandı. Sol blok 20 yılın en yüksek oyunu da aldı. Danimarka’da tahminlerin aksine, merkez solda yer alan Sosyal Demokratlar mecliste 179 sandalyenin 90’ını alarak iktidarını pekiştirdi.

[ilgili-haber=1751]

SOSYAL DEMOKRAT PARTİSİ 20 YILIN EN YÜKSEK OYUNU ALDI

Danimarka'da dün yapılan erken genel seçimlerin ilk sonuçlarına göre, Başbakan Mette Frederiksen'in Sosyal Demokratlar Partisi en fazla oy alan parti olurken, Frederiksen'i destekleyen merkez sol ittifakı da parlamentoda çoğunluğu elde etti. Hükümetinin pandeminin zirvesinde ülke çapında kürk çiftliklerinde vizonların katledilmesi skandalına dair oldukça kritik bir raporun yayınlanmasının ardından Başbakan, Ekim’de erken seçim çağrısı yapmak zorunda kalmıştı.

Exit mobile version