DEAŞ Irak’ta köye saldırdı: 8 ölü

Terör örgütü DEAŞ Irak'ta sivillere saldırı düzenledi, 8 kişi yaşamını yitirdi

Terör örgütü DEAŞ Irak‘ta sivillere saldırı düzenleri. Teröristler, Diyala kentindeki Albu Bali köyüne farklı kollardan haince bir saldırı düzenledi.

Silahlı saldırı sonucu sivil halktan 8 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi yaralandı. Yaralıların durumu ise ciddiyetini koruyor..

DEAŞ Irak’ta köye saldırdı

Diyala’ya bağlı Halis İlçesi Kaymakamı Uday el-Hadran, DEAŞ’lı teröristlerin köye üç ayrı koldan saldırı düzenlediğini söyledi.

Yaralıların çevredeki hastanelere kaldırıldığını aktaran Hadran, teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldığını belirtti.

Zafer Kazandık demişti

Terör örgütü DEAŞ, 2014’te Irak’ın Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamamı ile Diyala ve Kerkük illerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı. Irak’ın eski Başbakanı Haydar el-İbadi, 9 Aralık 2017’de DEAŞ’a karşı zafer kazanıldığını duyurmuştu.​​​​​​​ Bu açıklamalardan sonra yaklaşık 5 yıl geçmesine rağmen söz konusu şehirler ve köyler kırsal bölgelerinde terör örgütlerinin saldırılarına maruz kalıyor ..

deaş ırak
DEAŞ NASIL OLUŞTU İSİMLİ BELGESEL

DEAŞ TERÖR ÖRGÜTÜ NEDİR? İŞİD DEAŞ İLİŞKİSİ? BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ ..

Exit mobile version