Dünya’ya Nükleer tehdit! Hangi ülkede kaç adet Nükleer başlık var?

Nükleer tehdit artarken Dünya oldukça gergin günler geçiriyor. Ülkelerin sahip oldukları Nükleer başlıklar ise merak ediliyor. Peki hangi ülkenin kaç adet nükleer başlığı bulunuyor?

Dünya'ya Nükleer tehdit! Hangi ülkede kaç adet Nükleer başlık var?

Nükleer başlık sahibi olan ülkeler ve sayıları merak edilen konuların başında geliyor. Özellikle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kısmi seferberlik ilanı sonrasında 3. Dünya savaşı beklentisi artarken, Amerika ve Avrupa ülkeleri tepkilerini dile getirmişlerdi. Yaşanan gelişme sonrası Nükleer bomba dahil her türlü silahın ortaya çıkarılacağı büyük korkuya neden oldu. Rusya'nın tehdit gibi açıklamaları sonrasında ise ülkelerin ne kadar Nükleer başlık sahibi oldukları merak konusu oldu. Peki hangi ülke, kaç adet nükleer başlığa sahip?

İkinci Dünya savaşı sonrasında Nükleer tehdidin en yoğun yaşandığı günlerdeyiz. Ülkelerin sahip oldukları Nükleer tehditleri havalarda uçuşmaya başlandı. Ülkelerin Nükleer başlık kapasiteleri ise şimdilerde merak edilen konuların başında geliyor. Ülkelerin resmi açıklamaları ile bilinen Nükleer başlıkların sayısı oldukça ilginç

ABD, Rusya, Çin, İngiltere'nin aralarından olduğu 9 ülkede yaklaşık 15 bin nükleer silah bulunuyor. 

En çok nükleer başlık ise Rusya ve ABD'de. Rusya'nın 6 bin 850, ABD'nin ise 6 bin 450 nükleer savaş başlığı var. 

Bu iki ülke dışında Fransa 300, Çin 280, İngiltere 215, Pakistan 140-150, Hindistan 130-140, İsrail 80, Kuzey Kore ise 10-20 adet nükleer başlıklı silaha sahip oldukları açıklanan resmi rakamlarla belirlenmiş durumda.

Nükleer başlıklarla ilk bomba Japonya'ya ABD tarafndan atılmıştır.

255 bin kişinin yaşadığı Hiroşima'ya atom bombası atan ABD, dünyada ilk kez atom bombası kullanan ülke olarak tarihteki yerini aldı.

9 Ağustos 1945 yılında Nagazaki'ye saldırdı

ABD'nin Hiroşima'dan 3 gün sonra Nagazaki'ye de “şişman adam” (fat man) adlı bombayı atması sonucu, 195 bin nüfuslu Nagazaki'nin yarısı yok oldu. Kentte ilk olarak 39 bin olan ölü sayısı, yıl sonuna kadar 75 bine yükseldi.

Nagazaki'nin ağır sanayi kuruluşları nedeniyle hedef seçildiği belirtiliyor.

Japon yetkililere göre, atılan atom bombaları nedeniyle toplamda yaklaşık 500 bin kişi öldü.

Atom bombaları, İkinci Dünya Savaşı'nın “kırılma noktası” olarak değerlendiriliyor.

ICAN Raporunda, nükleer silah sahibi 9 ülkenin stoklarındaki nükleer silah başlığı sayısının 12 bin 705'e ulaştığı, ABD'nin, Ocak 2022 itibarıyla bunların 5 bin 428'ine sahip durumda olduğu belirtildi.

Exit mobile version